Η Ουκρανία εξαντλείται από άνδρες καθώς η ελπίδα της νίκης εξασθενεί

Οι αναφορές συσσωρεύονται —όπως και τα ουκρανικά πτώματα— για τις τεράστιες απώλειες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης. Πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Telegraph, οι ελπίδες ήταν μεγάλες στην Ουκρανία για μια επικείμενη νίκη. Αυτή η εορταστική χορωδία έχει φύγει. Αντικαταστάθηκε από επικήδειο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς η Alina Mykhailova, αξιωματικός και παραϊατρικός στον Ουκρανικό Στρατό, μίλησε για το πώς η δολοφονία του διοικητή της είχε «ορφανέψει» τη μονάδα της, ο πόνος της ήταν αισθητός.

«Όταν έχασα αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίο αγαπούσα τόσο πολύ και με τον οποίο είχα μοιραστεί τόσα πολλά, συνειδητοποίησα ότι εμείς στο τάγμα ήμασταν πλέον όλοι ορφανοί», είπε, σκουπίζοντας τα δάκρυά της ενώ το κοινό μπροστά της πάσχιζε να συγκρατήσει τα δικά του. . . .

«Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά από το 2022 είναι πως τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει τώρα», δήλωσε ο Ντμίτρο Ναταλούχα, Ουκρανός βουλευτής που συμμετείχε στη διάσκεψη. «Ένας στους δύο ανθρώπους γνωρίζει τώρα κάποιον που πέθανε στις μάχες. Έχω χάσει τον αριθμό των φίλων μου που έχασα».

Ένας αξιωματικός, μιλώντας εκτός αρχείου, μίλησε για τον αριθμό των επιθέσεων σε ναρκοπέδια εναντίον καλά σκαμμένων υπερασπιστών χωρίς αεροπορική κάλυψη που είχε επιβαρύνει την εταιρεία του. Οι άνδρες που αντικατέστησαν αυτούς που είχαν πέσει, πρόσθεσε, δεν είχαν το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης και κινήτρων. Και, εάν ο πόλεμος διαρκέσει για ένα ή δύο ακόμη χρόνια, η πίεση στο περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας θα μπορούσε να γίνει τεράστια.

Αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη αναφορά. Η θλίψη για τις απώλειες είναι ευρέως διαδεδομένη και τα θύματα της Ουκρανίας εκτινάσσονται στα ύψη κάθε μέρα που περνά. Τα ακόλουθα δημοσιεύθηκαν στην Ουκρανία από ουκρανικές πηγές:



Από τους 100 κατοίκους της Πολτάβα της Ουκρανίας, που στάλθηκαν στο μέτωπο το φθινόπωρο του 2022, μόνο 10-20 παρέμειναν σε υπηρεσία

Οι υπόλοιποι είναι νεκροί ή τραυματίες, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός του περιφερειακού στρατιωτικού γραφείου στράτευσης, αντισυνταγματάρχης Berezhnoy.

Οι τρομακτικές απώλειες πλήττουν σκληρά τους Ουκρανούς. Παρά τους όρκους να παλέψουν μέχρι το τέλος ή τη θερμή πίστη στην τελική νίκη, η αναντιστοιχία μεταξύ της ανώτερης δύναμης πυρός της Ρωσίας και της ολοένα και πιο απελπισμένης προσπάθειας της Ουκρανίας να συγκεντρώσει νεοσύλλεκτους και να αποκτήσει περισσότερα όπλα από εξαντλημένα αμερικανικά και ΝΑΤΟικά καταστήματα, το Κίεβο αντιμετωπίζει ένα αδύνατο έργο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail