«Η σύγκρουση στην Ουκρανία ήταν απόδειξη της αποδυνάμωσης της θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών»

RIA Novosti / Μιχαήλ Κλιμέντιεφ
Freepen.gr - Η Ρωσία απάντησε σκληρά στην προκλητική πολιτική των ΗΠΑ για επέκταση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Τζέφρι Σακς σε συνέντευξή του στο κανάλι The Duran στο YouTube.

«Η Ρωσία αυτήν την στιγμή λέει όχι (στην Ουάσιγκτον), και οι υπόλοιπες χώρες λένε: «Γ...μήσου. Δε θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο οι ΗΠΑ είναι ο ηγεμόνας. Θέλουμε έναν πολυπολικό κόσμο», σημείωσε ο ειδικός.

Κατά τη γνώμη του, αυτή η αντιπαράθεση περνά σε νέο επίπεδο. Σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη πλήρως συνειδητοποιήσει πόσο επισφαλής γίνεται η θέση τους στην παγκόσμια σκηνή, επομένως η σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται σημείο καμπής. Παρόλο που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν στο Βιετνάμ, απέτυχαν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και δημιούργησαν ένα πλήρες χάος στη Συρία και τη Λιβύη, δεν είχαν ισχυρό αντίπαλο. Ωστόσο, τώρα εμφανίστηκε στο πρόσωπο της Ρωσίας, κατέληξε ο Sachs.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail