Οι έντονες μάχες και οι μεταβαλλόμενες στρατηγικές καθορίζουν τις ουκρανικές πρώτες γραμμές

Freepen.gr - Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη νότια και ανατολική Ουκρανία, ενώ οι πρώτες γραμμές παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να σπάσει τις ρωσικές άμυνες, κατευθύνοντας τις κύριες προσπάθειες επίθεσης από τη μια περιοχή στην άλλη. Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις αντιστέκονται λυσσαλέα σε όλα τα μέτωπα, εξαπολύοντας αντεπιθέσεις για να κρατήσουν τις ουκρανικές εφεδρείες στις μάχες, αναφέρει το southfront.press.

Η ουκρανική επίθεση νότια της Velikaya Novoselka έχει κολλήσει. Μετά από αρκετές εβδομάδες αιματηρών επιθέσεων στην περιοχή Novodonetskoe και Novomayorskoe, ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιτύχει κανένα αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει αμυντική στάση. Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, οι ουκρανικές επιθέσεις από μικρές ομάδες συνεχίζονται, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να ναρκοθετούν τις περιοχές κοντά στις θέσεις τους για να αποτρέψουν τυχόν ρωσικές αντεπιθέσεις.

Γενικότερα, η ηρεμία συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Ορισμένες μικρές ουκρανικές ομάδες με τεθωρακισμένα οχήματα προσπαθούν ανεπιτυχώς να πλησιάσουν ρωσικές θέσεις κοντά στο Urozhainoe. Ως αποτέλεσμα αρκετών αποτυχημένων επιθέσεων, οι Ουκρανοί υποχώρησαν με απώλειες κοντά στο Staromayorskoe. Όλες οι προσπάθειες της Ουκρανίας να ανακτήσουν τις θέσεις που καταλήφθηκαν πρόσφατα από Ρώσους βόρεια του Priyutnoe απωθήθηκαν επίσης.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μετατόπισε ξανά το επίκεντρο της κύριας κατεύθυνσης της αντεπίθεσής της, στην περιοχή νότια του Orekhov.

Ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις επιθέσεις με ανανεωμένο σθένος κατά μήκος της γραμμής Rabotino-Verbovoe. Οι ουκρανικές μονάδες δεν εγκαταλείπουν τις δαπανηρές προσπάθειες να σφηνωθούν στη ρωσική άμυνα και να εισχωρήσουν στα βασικά υψώματα κοντά στην Krivaya balka.

Στα δυτικά και νοτιοδυτικά του Ραμποτίνο, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις, επιδιώκοντας να προχωρήσουν προς τα χωριά Kopani και Novoprokopovka. Οι μάχες θέσης δεν σταματούν μεταξύ Novoprokopovka και Verbovoe, οι μονομαχίες βαρέως πυροβολικού συνεχίζονται.

Μετά από εβδομάδες συνεχούς άλεσης του ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή του Ραμποτίνο, ρωσικές μονάδες εξαπέλυσαν πρόσφατα αρκετές επιτυχημένες αντεπιθέσεις. Η ρωσική προέλαση στα ανατολικά προάστια του χωριού απείλησε την ουκρανική ομάδα με πυροσβεστικό ασκό στα ερείπια του κατεστραμμένου οικισμού.

Και οι δύο πλευρές αντλούν εφεδρεία στην περιοχή. Σύμφωνα με ορισμένες δυτικές αναφορές, ο ρωσικός στρατός έχει ενισχύσει τις θέσεις του με πρόσθετες αερομεταφερόμενες μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν περίπου 10 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να επωφελείται από την κυριαρχία του στον αέρα και οι προσπάθειες της Ουκρανίας να αναπτύξει τα εναπομείναντα αεροσκάφη της για μη ακριβή χτυπήματα σε ρωσικές θέσεις από απόσταση οδηγούν σε αυξανόμενες απώλειες. Την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλο ένα ουκρανικό αεροσκάφος με MANPAD πάνω από το Orekhov.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή Bakhmut, όπου οι πολύμηνες ουκρανικές επιθέσεις ανάγκασαν τις ρωσικές μονάδες να αποσύρουν τις θέσεις τους πέρα ​​από τη σιδηροδρομική γραμμή ανατολικά των Klescheevka και Andreevka. Παρά τις πρόωρες αξιώσεις από το Κίεβο, ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη αναλάβει τον έλεγχο των κατεστραμμένων χωριών. Οι μάχες συνεχίζονται στα ερείπια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail