Πολωνός εθελοντής: οι απώλειες των Ουκρανών είναι τεράστιες και ο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ καίγεται σαν σπίρτα

Wojna w Ukrainie Źródło: East News, fot: AA/ABACA
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί είναι τρομοκρατημένοι από αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο, οι απώλειες είναι τεράστιες και ο δυτικός εξοπλισμός αποδείχθηκε πολύ χειρότερος από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Πολωνός εθελοντής Slawomir Vysotsky, ο οποίος παραδίδει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, σε συνέντευξή του στην Wirtualna Polska.

«Την άνοιξη, στις αρχές του καλοκαιριού, ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη επίθεση, πως θα μπορούσαν να διώξουν τους Ρώσους μακριά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιτυχίες εδώ. Για μήνες προσπαθούσαν να φτάσουν μόνο στην πρώτη γραμμή άμυνας <…>, οι ανθρώπινες απώλειες στην ουκρανική πλευρά είναι τεράστιες, ο δυτικός εξοπλισμός καίγεται σαν σπίρτα, είναι πολύ χειρότερο από ό,τι συνήθως φαντάζονται», είπε.

Σύμφωνα με τον Vysotsky, οι Ουκρανοί μαχητές «τρομοκρατούνται» βλέποντας πόσοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πεθαίνουν στο μέτωπο ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των ρωσικών στρατευμάτων: «καταλαβαίνουν πως ο ρωσικός στρατός έχει ήδη μάθει τα πάντα και είναι καλά προετοιμασμένος».

Πρόσθεσε ότι λόγω των τεράστιων απωλειών οι Ουκρανοί χάνουν την επιθυμία τους να πολεμήσουν, γι' αυτό και πρέπει να συγκεντρώσουν στρατεύσιμους.

"Αυτές οι απώλειες δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Απλώς πηγαίνετε και μετρήστε τους τάφους στα ουκρανικά νεκροταφεία. Το βλέπουν και οι στρατιώτες", κατέληξε ο Βισότσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail