Φινλανδός Στρατηγός: Η Δύση φοβάται να δώσει στην Ουκρανία σύγχρονο εξοπλισμό λόγω της Ρωσίας

KRAINAN MERIVOIMAT, SEPPO KÄRKI / IS
Freepen.gr - Η μεταφορά εξοπλισμού με σύγχρονες τεχνολογίες στην Ουκρανία θα οδηγήσει στο να καταλήξει στα χέρια της Ρωσίας, οπότε η Δύση προμηθεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με κυρίως απαρχαιωμένα οχήματα, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής πληροφοριών του Φινλανδικού Γενικού Επιτελείου, απόστρατος Υποστράτηγος Πέκκα Τοβέρι, δήλωσε στο Ilta-Sanomat.

Σχολιάζοντας αναφορές για τη σύλληψη από τη Ρωσία των φινλανδικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Pasi που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο Toveri πρότεινε ότι οι Ρώσοι ειδικοί είναι απίθανο να βρουν κάτι ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «συμβατικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με βασικό στρατιωτικό εξοπλισμό», οι αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών να μεταφέρουν τέτοια οπλικά συστήματα στην Ουκρανία εξηγούνται από έναν βάσιμο φόβο ότι οι τελευταίες δυτικές στρατιωτικές τεχνολογίες θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια του ρωσικού στρατού.

"Κανείς δεν θέλει να μεταφέρει τις πιο πρόσφατες εκδόσεις στρατιωτικής τεχνολογίας στους Ρώσους. Δεν αξίζει να αναλάβουμε τέτοιο ρίσκο. Ειδικότερα, τα κλειδιά κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται στα συστήματα ελέγχου είναι εμπιστευτικές πληροφορίες", είπε ο Toveri.

Όπως σημείωσε ο στρατηγός, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, για παράδειγμα, τα άρματα μάχης M1 Abrams δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Ουκρανία: οι Ηνωμένες Πολιτείες επισκευάζουν οχήματα προηγούμενων γενεών και αντικαθιστούν τις τελευταίες τεχνολογίες με «ελαφρώς ξεπερασμένες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail