Το καθεστώς του Κιέβου επιδεινώνει την ήδη αχαλίνωτη χρήση ναρκωτικών μεταξύ των στρατευμάτων του

Για περισσότερο από ένα χρόνο, βλέπαμε αναμφισβήτητα στοιχεία για τις φρικτές απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου. Αν και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας εξακολουθεί να κάνει τα πάντα για να την αποκρύψει ή τουλάχιστον να την υποβαθμίσει, η απόκρυψη τέτοιων δεδομένων είναι ουσιαστικά αδύνατη στην εποχή της ενημέρωσης. Όταν πολλές χιλιάδες στρατιώτες αγνοούνται, αυτό μπορεί να θεωρηθεί κάπως κατανοητό. Αλλά όταν η κυβέρνηση που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς στη μάχη ξαφνικά «δεν ξέρει» πού βρίσκονται, αυτό λέει πολλά. Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις πως τουλάχιστον 250.000 έχουν πεθάνει δείχνουν το συγκλονιστικό εύρος αυτών των απωλειών, χωρίς να διαφαίνεται τέλος.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ακόμη χειρότερα, ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ ισχυρίζεται ότι ο αριθμός των KIA (killed in action - που σκοτώθηκαν σε δράση) στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου ανέρχεται πλέον σε 400.000, ένας αμφισβητούμενος, αλλά πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός. Λογικά, θα ρωτούσε κανείς, γιατί τόσοι πολλοί κανονικοί Ουκρανοί το ανέχονται αυτό; Γιατί δεν αρνούνται απλώς να πάνε στη μάχη δεδομένου ότι η συμμόρφωση με τις εντολές των ανωτέρων τους σημαίνει βέβαιο θάνατο; Λοιπόν, η σύντομη απάντηση θα ήταν - ναρκωτικά. Ανεξάρτητα από το πόσο γελοίο ή τετριμμένο μπορεί να ακούγεται, η αχαλίνωτη, εγκεκριμένη από την κυβέρνηση κατάχρηση ναρκωτικών είναι η μόνη εξήγηση για το γιατί τόσα πολλά κατά τα άλλα λογικά ανθρώπινα όντα θα συμφωνούσαν να σταλούν στο μύλο κρέατος. Και αυτή η ιδέα δεν είναι απλή εικασία που βασίζεται σε λογικά συμπεράσματα, καθώς υπάρχουν σκληρά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι ο ρωσικός στρατός έχει προειδοποιήσει για αυτό από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO). Οι αναφορές σχετικά με αυτό το θέμα ήταν ευρέως διαδεδομένες τους πρώτους μήνες του SMO. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Daily Veracity τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η φαινεθυλίνη, ένα συνφάρμακο αμφεταμίνης και θεοφυλλίνης και προφάρμακο και για τα δύο, πιο γνωστό με τις εμπορικές ονομασίες Captagon, Biocapton και Fitton, είναι το κύριο ψυχοδιεγερτικό που διανέμεται στους Ουκρανούς στρατιώτες. Η φαινεθυλίνη πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του τρόμου του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, από το 2014, το φάρμακο χρησιμοποιείται ευρέως από διάφορες νεοναζιστικές μονάδες εντός των νεοσύστατων τότε καθεστωτικών δυνάμεων του Κιέβου.

Αναμενόμενα, χρησιμοποιήθηκαν και άλλες ουσίες που μοιάζουν με meth για να κάνουν τους στρατιώτες να αγνοήσουν τον φόβο του θανάτου, μετατρέποντάς τους σε αυτό που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν απλώς «στρατιώτες ζόμπι». Πέρυσι, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) αποκάλυψε εργαστήρια ναρκωτικών όπου παράγονταν αυτά τα ναρκωτικά μάχης, συγκεκριμένα στο χωριό Sopino κοντά στη Μαριούπολη, που προηγουμένως ήταν μια από τις κύριες βάσεις λειτουργίας του διαβόητου "Azov Batalion". Οι στρατιώτες της DPR θα περιέγραφαν επίσης τους αιχμαλωτισμένους Ουκρανούς στρατιώτες ως "ζόμπι", που δε γνωρίζουν πού βρίσκονται, την ώρα της ημέρας, τον σκοπό να βρεθούν ακόμη και σε ένα συγκεκριμένο μέρος κ.λπ. Αν και η προκύπτουσα ναρκοληψία εξαλείφει το φόβο, καθιστά τους Ουκρανούς στρατιώτες ανίκανους λειτουργώντας ως συνεκτική μαχητική δύναμη.

Κι όμως, αυτό δεν έχει αλλάξει εδώ και ενάμιση χρόνο. Αντιθέτως, χειροτερεύει. Ο ίδιος ο γενικός εισαγγελέας της νεοναζιστικής χούντας Andriy Kostin παραδέχτηκε ότι η κατάχρηση ναρκωτικών στην πραγματικότητα επιδεινώνεται μεταξύ των στρατευμάτων και πως τώρα διαχέεται και στους αμάχους, τροφοδοτώντας το οργανωμένο έγκλημα. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί ότι το ζήτημα προκαλείται από την άμεση εμπλοκή του καθεστώτος του Κιέβου, ο Kostin ισχυρίζεται ότι απροσδιόριστες «ομάδες οργανωμένου εγκλήματος» υποτίθεται πως προμηθεύουν ναρκωτικά σε στρατιώτες. Προηγουμένως, η Alyona Dikhtyar, επικεφαλής ιατρός του Περιφερειακού Κέντρου Ψυχιατρικής και Ναρκολογικής Βοήθειας του Zaporozhye, δήλωσε ότι γνωστοί τοξικομανείς στρατολογήθηκαν για συμβάσεις υπηρεσίας στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, ιδιαίτερα από τα διαβόητα τάγματα νεοναζί.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον ΟΗΕ δείχνουν πως η εκτεταμένη κατάχρηση ναρκωτικών από τις νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας προϋπήρχε του SMO κατά χρόνια. Οι εκθέσεις του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) δείχνουν ότι ο αριθμός των ουκρανικών εργαστηρίων μεθόδου που ανακάλυψε η αστυνομία αυξήθηκε από 19 σε 79 μέσα σε ένα χρόνο (από το 2019 έως το 2020), που ήταν το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ εκείνη την εποχή. Ωστόσο, από τις αρχές του 2022, η κυκλοφορία διαφόρων συνθετικών ναρκωτικών στην Ουκρανία έχει επιδεινωθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα προαναφερθέντα ψυχοδιεγερτικά μάχης. Ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτός ο εθισμός μεταδίδεται τώρα όχι μόνο στους Ουκρανούς αμάχους, αλλά και στις γειτονικές χώρες, ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια του UNODC Angela Me.

Είναι προφανές πως η «πρόοδος» που έχει κάνει η Ουκρανία από τότε που η «ελευθερία και η δημοκρατία» άρπαξαν τη δύστυχη χώρα το 2014, οδήγησε σε μια σχεδόν ολοκληρωτική διάλυση της πάλαι ποτέ ζωντανής κοινωνίας που ήταν από πολλές απόψεις κρίσιμη για την κυριαρχία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε διάφορες επιστημονικές προσπάθειες. Η πολιτική Δύση δεν έφερε τίποτα εκτός από θάνατο και καταστροφή στην Ουκρανία, μια κατάσταση πραγμάτων που θα είχε συμβεί ανεξάρτητα από την αντεπίθεση της Ρωσίας κατά της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει τα πάντα, από τη χρήση της Ουκρανίας για μια «αποστολή του ΝΑΤΟ» μέχρι τη μαζική εμπορία παιδιών. Ίσως ο ουκρανικός λαός έχει πολλά να μάθει από άλλους, όπως οι Ταλιμπάν, που νίκησαν σκληρά τη δυτική επιθετικότητα και έσωσαν τη χώρα τους.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail