Αμερικανός στρατηγός: «Η καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας θα αλλάξει το παιχνίδι»


Freepen.gr - Η χερσόνησος της Κριμαίας πρέπει να απομονωθεί και να αχρηστευτεί από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο στρατηγός Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

"Μερικές φορές ακούω από το Πεντάγωνο ότι θέλουμε να βοηθήσουμε να απωθήσουμε τους Ρώσους. Όχι, δεν είναι να τους απωθήσουμε. Μιλάμε για ένα κρίσιμο κομμάτι εδάφους. Είναι για την απομόνωση της Κριμαίας και μετά την παροχή αρκετών όπλων μεγάλης εμβέλειας, ώστε η Κριμαία να γίνει ακατάλληλη για το ρωσικό ναυτικό και τη ρωσική αεροπορία», είπε.

 Ο στρατηγός υποστήριξε επίσης την καταστροφή της γέφυρας της Κριμαίας, λέγοντας πως θα «αλλάξει το παιχνίδι».

Ο Χότζες πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, ο κύριος στόχος του χερσαίου τμήματος της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι η επιθυμία να κόψουν τον «χερσαίο διάδρομο» προς την Κριμαία. Οι πύραυλοι πυρομαχικών διασποράς μεγαλύτερου βεληνεκούς που παρέχονται από τις ΗΠΑ θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό το έργο, είπε.

«Και θα καταστήσει επίσης πολύ δύσκολο για τις συνοδείες που παραδίδουν στρατεύματα, πυρομαχικά ή οτιδήποτε άλλο μέσω της λεγόμενης χερσαίας γέφυρας», κατέληξε ο στρατηγός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail