Κασσελάκης: Ένα πυροτέχνημα ή η επόμενη μέρα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού

Η νίκη Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές είναι μια αποτύπωση της κοινωνίας, ακόμα και εάν αυτή περιλαμβάνει ένα μέρος αυτής, δεν παύει πλέον να αποτελεί την Ελληνική πραγματικότητα. Τον τελευταίο μήνα δεν θέλησα να ασχοληθώ με το "φαινόμενο Κασελάκη" γιατί όπως λέει και ένας καλός φίλος το μόνο που καταφέρνεις είναι να δίνεις ακόμα περισσότερη τροφή στη Σία (όχι την Κοσιώνη) και την εμπλοκή της στα εσωτερικά της χώρας.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Τώρα όμως που όλα παίρνουν το δρόμο τους πρέπει να γράψουμε δυο πράγματα όχι τόσο για αυτά που έγιναν, αλλά για αυτά που έρχονται.
Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά.

Πριν από ένα μήνα περίπου στη γνωστή και κοινή σε όλους συζήτηση τέθηκε το ερώτημα στην ομήγυρη "μα καλά θα ψηφίσουν έναν γκέι με σκύλο;".

Έδωσα την εξής απάντηση: Όταν  ανά 10 οικογένειες (όχι με τον στενό όρο άνδρα γυναίκα παιδιά αλλά με την ευρύτερο αυτό που λέμε σόι) έχεις τουλάχιστον 2 όπου υπάρχει μέλος της οικογένειας που επιθυμεί να προσδιορίζει το φύλο του διαφορετικά από αυτό που γεννήθηκε τότε ναι θα ψηφίσουν! Εάν μάλιστα πας στις μικρότερες ηλικίες (κάτω των 30) θα δεις ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος (που ίσως φτάνει και το 50%) έχουν στις παρέες τους ή έστω στον κοινωνικό τους περίγυρο άτομα της γκέι κοινότητας. Το ποσοστό αυτό στις ηλικίες κάτω των 20 ετών εκτοξεύεται και τείνει προς το 100%. Απίστευτο; Και όμως αληθινό.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και πολλοί άσχετοι με αυτόν) προτίμησαν έναν άνθρωπο που κατά την άποψη τους ξεκίνησε λέγοντας την αλήθεια, που δεν έχει να φοβηθεί τις υποκλοπές από το σύστημα Μητσοτάκη, όπως κάτι δεκάδες άλλοι, που δεν χτυπάει τη γυναίκα του (έτσι λένε για κάποιους και συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά)  και που προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έχει συμμετάσχει σε οικονομικές συναλλαγές με το επιχειρηματικό λόμπι της χώρας.

Σε κάποιες όχι και τόσο κρυφές δημοσκοπήσεις όταν η διαφαινόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Αχτσιόγλου, δλδ το παιδί του νόμου Κατρούγκαλου που διέλυσε και διαλύει τους συνταξιούχους, ο ΣΥΡΙΖΑ πλασαριζόταν με το ζόρι στο 11% παλεύοντας με τα νύχια και με τα δόντια για το ποιος θα κρατήσει τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ οριακά πίσω και το ΚΚΕ να έρχεται με φόρα (που είπε και η Τσαπανίδου) προς το διψήφιο.

Το μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα πολύ σύντομα κατάλαβε το λάθος του - που επέτρεψε την μονοκρατορία Μητσοτάκη - και αφού είδε φως αποφάσισε να μπει - με φόρα- και μέσα σε ένα μόλις 1 μήνα όχι μόνον ο Κασελάκης έφτασε να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να καταποντίζει το ΠΑΣΟΚ (που πλέον βρίσκεται σταθερά στο μονοψήφιο και μονίμως μειούμενο, που με τη σειρά του σημαίνει ότι ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν να φεύγουν ακόμα και κορυφαία στελέχη του) και να πιάνει τα νούμερα του 2019.

Αυτή τη στιγμή όλοι επικεντρώνονται στις Ευρωεκλογές. Να θυμίσω αυτό που όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πάντα δρομολογεί εξελίξεις, όχι γιατί "αναγκάζονται" στο εσωτερικό αλλά γιατί τους κόβουν τα πόδια από το εξωτερικό. Κάπως έτσι έπεσε το 2009 ο Καραμανλής αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που βγήκε πρώτος με διαφορά ο ΓΑΠ και κάπως έτσι έπεσε ο Σαμαράς 6 μήνες μετά τις ευρωεκλογές του 2014. Είναι θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης και οι "έξω" θέλουν τα πράγματα να έχουν μανδύα νομιμότητας. Από μέσα ας είναι βόθρος δεν τους πειράζει.

Μια πύρρειος νίκη στις ευρωεκλογές  της ΝΔ με ποσοστό κάτω του 35% θα δρομολογήσει εξελίξεις έστω και σε δεύτερο χρόνο. Μια ήττα (δεν διαφαίνεται προς το παρόν κάτι τέτοιο) θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και άμεσες εξελίξεις.

Εάν λοιπόν καταφέρει ο Κασελάκης να ξεφορτωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ του 4% (Τσακαλώτους, Φίληδες, Σκουρλέτηδες κλπ) τότε η ανάκαμψη του πρέπει να θεωρείτε δεδομένη, όχι γιατί θα κερδίσει την αριστερά, αλλά γιατί θα εξαϋλώσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα ο Κασελάκης έχει δίπλα του δύο ανθρώπους που θεωρητικά αποτελούν τα άκρα. Τον Πολάκη και τον Αντώναρο. 

Ο Πολάκης θέλει να βάλει στη φυλακή το Μητσοτακέικο (δλδ να υλοποιήσει το όνειρο του 78% που δεν ψήφισαν ΝΔ ή δεν ψήφισαν καθόλου) και ο Αντώναρος μπορεί να κρατήσει το κόμμα προσηλωμένο στο κέντρο (αντί για την αριστερή επιστροφή που ονειρευόταν η Αχτσιόγλου).  

Η αλλαγή στο ΣΥΡΙΖΑ να ξέρετε φέρνει τρομερή ανατροπή στην ατζέντα της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Οι "αριστερισμοί" τέλος. Κάθε κίνηση προς τα αριστερά θα την κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε η ΝΔ θα πάθει αυτό που μισεί ο Μητσοτάκης. Θα δεξιοποιηθεί και για την ακρίβεια θα ακροδεξιοποιηθεί και άμεσα κιόλας. Οι μόνοι σαφώς κερδισμένοι θα είναι οι γνωστοί "ακροδεξιοί" (ο θεός να τους κάνει) Βορίδης και Γεωργιάδης.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη σφαίρα στον Μητσοτάκη, την πρώτη μέρα της σίγουρης νίκης του Κασελάκη, την έριξε ο Ιερώνυμος.  Μεγάλη γάτα ο Αρχιεπίσκοπος ξέρει ότι χωρίς αυτόν η ΝΔ θα έχει σοβαρά προβλήματα ΑΜΕΣΑ και μάλιστα προβλήματα που συνεχώς θα γιγαντώνονται. Και μην ξεχνάμε ότι η εκκλησία έχει άριστες σχέσεις με τη ΝΙΚΗ, η οποία φαίνεται αργά και σταθερά να ανεβάζει δυνάμεις (είναι στο +2% από το αποτέλεσμα των εκλογών) και εάν τελικά σηκώσει ο

Ιερώνυμος τη σημαία ενάντια στις ταυτότητες και το γάμο των γκέι τότε μην δούμε τη Νίκη στο 10% και τρίτο κόμμα. Με τη διαφορά ότι οι 5 μονάδες θα έχουν φύγει από τη ΝΔ.

Εκτίμηση μου είναι ότι ακόμα και η ατζέντα του Αιγαίου πάει περίπατο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους 3 νόμους της πατσαβούρας των Πρεσπών που πιέζουν οι Αμερικάνοι να έχουν τελειώσει στο επόμενο εξάμηνο και που κάποιοι προωθούσαν κάτω από το χαλί και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έρχεται θερμός πολιτικός χειμώνας και μια ακόμα θερμότερη άνοιξη.

Συγγνώμη για το πρωινό μακρινάρι αλλά όπως ξέρετε οι περισσότεροι εμένα η έμπνευση με πιάνει το ξημέρωμα! 

Καλή εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail