Βάτραχοι που βράζουν προς τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα;

Φωτογραφία: SCF
Αυτή την εβδομάδα σημειώθηκαν εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στη Ρωσική Ομοσπονδία που περιελάμβαναν μαζικές αεροπορικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Έξι περιοχές δέχθηκαν επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μόσχας. Μεταξύ των στόχων ήταν η περιοχή του Κουρσκ όπου βρίσκεται πυρηνικό εργοστάσιο. Αρκετά διεθνή αεροδρόμια σε όλη τη Ρωσία έκλεισαν προσωρινά. Αυτή είναι μια απίστευτη κατάσταση στην οποία το ρωσικό έδαφος γίνεται στόχος μιας στρατιωτικής επίθεσης που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
 
Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετά βίας μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους από την αύξηση των αεροπορικών επιδρομών στη Ρωσία. Οι New York Times τις χαιρέτησαν ως «ενίσχυση ηθικού» για την Ουκρανία, ενώ το CNN σημείωσε κρυφά ότι το καθεστώς του Κιέβου «ενθαρρύνθηκε» να χτυπήσει στρατηγικούς στόχους εντός της Ρωσίας. Το ενδεικτικό ερώτημα που φυσικά δεν τίθεται από το CNN είναι: από ποιος το ενθάρρυνε;

Τα περισσότερα από τα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν ή απενεργοποιήθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα. Αλλά αυτό είναι πέρα από το γεγονός πως το ρωσικό έδαφος γίνεται τώρα στόχος μαζικών επιθέσεων. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η «ενθαρρυντική» στρατιωτική εκστρατεία ενεργοποιείται και κατευθύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ που εξοπλίζουν το ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο μέχρι τα δόντια.

Η αεροπορική επιδρομή, αυτή την εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Pskov είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη φορτίου καταστράφηκαν. Η τοποθεσία απέχει μόνο περίπου 30 χιλιόμετρα από τα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας με την Εσθονία και πάνω από 600 χιλιόμετρα από την Ουκρανία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ η Εσθονία και πιθανώς η Λετονία επέτρεψαν αυτήν την επίθεση στο Pskov. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε ανοιχτά το ΝΑΤΟ πως συμμετείχε στις αεροπορικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Το βρετανικό έντυπο The Economist ανέφερε επίσης ότι το υλικό του ΝΑΤΟ, οι δορυφορικές και τα logistics πλοήγησης ήταν ζωτικής σημασίας για την εκστρατεία με drones.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία έχει πλέον νομική δικαιολογία για να μπει απευθείας σε πόλεμο με τα μέλη του ΝΑΤΟ. Προειδοποίησε πως ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πυρηνικής πυρκαγιάς.

Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω εδώ και να δούμε τη διαδικασία του παροιμιώδους σεναρίου του βρασμού του βατράχου. Αυτό περιγράφει μια ύπουλη ερπυστική κατάσταση που διαφορετικά δε θα ήταν ανεκτή. Ένας βάτραχος προφανώς θα πηδήξει πίσω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αλλά εάν ο βάτραχος τοποθετηθεί σε μια κατσαρόλα με νερό που στη συνέχεια βράζει αργά, θα υποκύψει παθητικά στην κακή του μοίρα.

Η διαδικασία φαίνεται κατάλληλη ως μεταφορά για τη σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ του μπλοκ του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Το καθεστώς του Κιέβου εγκαταστάθηκε το 2014 μέσω ενός πραξικοπήματος που υποστηρίχθηκε από τη CIA εναντίον ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου. Οπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε από το ΝΑΤΟ, παρά τα άθλια ναζιστικά τάγματά του, για να επιτεθεί σε Ρώσους στην Ουκρανία. Όταν η Ρωσία επενέβη στρατιωτικά το Φεβρουάριο του 2022 μετά την απόρριψη διπλωματικών προσφορών από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η σύγκρουση κλιμακώθηκε σταθερά τους τελευταίους 18 μήνες σε σημείο όπου η προπολεμική ρωσική επικράτεια δέχεται πλέον μαζικές αεροπορικές επιδρομές.

Αυτή η μαζική επίθεση στο ρωσικό έδαφος από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα ήταν αδιανόητη μόλις πριν από λίγους μήνες. Και όμως εδώ βρισκόμαστε σε αυτό το εκπληκτικό σημείο.

Δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Ρωσία είναι ένα είδος Σχεδίου Β για να αντισταθμιστεί η άθλια αποτυχία του καθεστώτος που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία. Η πολυδιαφημισμένη «αντεπίθεση» που ξεκίνησε τον Ιούνιο έχει προκαλέσει χαμό στους χορηγούς του ΝΑΤΟ. Η στροφή προς επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία φαίνεται να είναι μια αλλαγή τακτικής ως τρόπος τρομοκράτησης του ρωσικού πληθυσμού και αποσταθεροποίησης της εξουσίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και αποσπάσεως της προσοχής από την στρατιωτική ανικανότητα του ΝΑΤΟ.

Το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας επιβάλλει τη χρήση πυρηνικών όπλων εάν απειλείται η υπαρξιακή ασφάλεια του κράτους. Μέχρι στιγμής, οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ στη Ρωσία δεν έχουν φτάσει σε αυτό το όριο. Αλλά η σταδιακή διαδικασία οδεύει επικίνδυνα προς αυτή τη φοβερή κατεύθυνση.

Αν αντιστρέφαμε τα δεδομένα για την κατάσταση, το θράσος θα γινόταν ακόμη πιο εμφανές. Μπορεί κανείς να φανταστεί για ένα δευτερόλεπτο πώς θα αντιδρούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εάν ένας ξένος αντίπαλος επέτρεπε την έναρξη αεροπορικών επιδρομών στην Ουάσιγκτον DC και άλλα στρατηγικά κέντρα, όπου τα αεροδρόμια θα έκλειναν και στρατιωτικές υποδομές θα καταστρέφονταν;

Ο Τάκερ Κάρλσον, πρώην παρουσιαστής του Fox News, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς έναν καταστροφικό θερμό πόλεμο με τη Ρωσία τον επόμενο χρόνο. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι περισσότεροι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον είναι ανίκανοι να αποφύγουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα λόγω της αλαζονείας, της άγνοιας και της παράλογης ρωσοφοβίας τους. Οι λακέδες των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης εξίσου αξιολύπητοι στη συναίνεσή τους σε ένα τέτοιο σενάριο καταστροφής.

Η ανεκτικότητα της Ρωσίας ήταν αξιοσημείωτη δεδομένων των ανελέητων εξωφρενικών προκλήσεων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έχει φτάσει στο στάδιο όπου η Ρωσία έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της χτυπώντας απευθείας τα μέλη του ΝΑΤΟ. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος και το τέλος του πλανήτη είναι σχεδόν επικείμενο και ελέγχονται μόνο λόγω του τεράστιου ηθικού και στρατιωτικού σθένους της Ρωσίας.

Οι κατεστημένοι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και εκείνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (με λίγες αξιότιμες εξαιρέσεις όπως ο Ούγγρος Viktor Orbán) παρουσιάζονται στον κόσμο ως οι απερίσκεπτοι εγκληματίες. Είναι πρόθυμοι να διακινδυνεύσουν το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων και πιθανότατα την εξαφάνιση του πλανήτη.

Η Ρωσία ξεπέρασε την υπαρξιακή επίθεση από τη ναζιστική Γερμανία. Θα το κάνει ξανά ενάντια στον απεχθή άξονα του ΝΑΤΟ. Η τρομερή δύναμη του ρωσικού λαού και οι στρατιωτικές του άμυνες θα το εξασφαλίσουν.

Ωστόσο, η τελική μοίρα των διεφθαρμένων δυτικών κρατών είναι μια οριστική, ιστορική αποτυχία. Όσο περισσότερο επιμένει αυτή η γεωπολιτική σύγκρουση στην Ουκρανία, τόσο βαθύτερη θα είναι η μοιραία ζημιά στα δυτικά τεκμήρια ηθικής εξουσίας, διακυβέρνησης και στις πολεμικές καπιταλιστικές οικονομίες της. Οι βάτραχοι που βράζουν δε βρίσκονται στη Ρωσία. Βρίσκονται στα ενδημικά διεφθαρμένα δυτικά καθεστώτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail