Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επανεξετάσουν την προμήθεια Abrams μετά την καταστροφή του Challenger 2

Freepen.gr - Οι χώρες του ΝΑΤΟ ενδέχεται να επανεξετάσουν τη θέση τους σχετικά με την αποστολή όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετά την καταστροφή του βρετανικού τανκ Challenger 2, γράφει το American Military Watch Magazine.

«Ενώ οι δυτικές χώρες συζητούν το θέμα των περαιτέρω παραδόσεων στην Ουκρανία, η απώλεια ενός τανκ, στο οποίο κανείς δεν έχει ακόμη καταφέρει να προκαλέσει σοβαρή ζημιά αυτήν την στιγμή, είναι πιθανό να επηρεάσει την πορεία της συζήτησης», σημειώνει το άρθρο.

Το περιστατικό θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης για τις Ηνωμένες Πολιτείες , καθώς σχεδίαζαν να προμηθεύσουν τα δικά τους αναβαθμισμένα άρματα μάχης M1A1 Abrams. Αυτά τα μηχανήματα έχουν ακόμη λιγότερη ικανότητα επιβίωσης από το μόλις χαμένο βρετανικό μοντέλο, τονίζει το άρθρο.

Ο συγγραφέας ονόμασε την καταστροφή του βρετανικού τανκ άλλη μια ρωσική νίκη, η οποία θα μπορούσε να αναγκάσει τις δυτικές χώρες να επανεξετάσουν τις θέσεις τους στη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail