Γερμανική οικογενειακή επιχείρηση 500 ετών που άντεξε παγκόσμιους πόλεμους τα βρήκε σκούρα επί Σολτς!

 Διευθύνων Σύμβουλος της Coatinc, Paul Niederstein
Freepen.gr -
Ο επικεφαλής της παλαιότερης οικογενειακής επιχείρησης της Γερμανίας, της Coatinc, μια εταιρεία φινιρίσματος μετάλλων άνω των 500 ετών, έχει ρίξει την ευθύνη για την τρέχουσα οικονομική κρίση της Γερμανίας στην αριστερή κυβέρνηση της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταστροφική ενεργειακή πολιτική της.

"Πόλεμος; Υπερπληθωρισμός; Αυτό που βιώνουμε τώρα το βλέπω πολύ πιο προβληματικό», δήλωσε ο Paul Niederstein σε συνέντευξή του στην Die Welt.

Ο Niederstein, του οποίου η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια από το 1502, λέει ότι ενώ 17 γενιές της οικογενειακής του επιχείρησης είχαν ξεπεράσει μια πληθώρα κρίσεων τα τελευταία 500 χρόνια, η σημερινή, σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες, είναι δημιουργία της ίδιας της χώρας. Είπε ότι κατηγορεί πρωτίστως την πολιτική:

«Πρόκειται για μια εσωτερική κρίση, που ξεκινά με μια εντελώς λανθασμένη ενεργειακή πολιτική», είπε ο Niderstein στην Die Welt.

«Πάνω από όλα, υπάρχει έλλειψη ταπεινότητας από την πλευρά του Βερολίνου και των Ευρωπαίων πολιτικών. Για μένα, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι πολιτικοί ξεπερνούν ο ένας τον άλλον ως προς την πολιτική τους ορθότητα χωρίς μια φορά να δουν την κατάσταση αντικειμενικά και με πλήρη διαφάνεια», είπε.

«Υπάρχει έλλειψη νηφαλιότητας και αντικειμενικότητας στο να δούμε τι πραγματικά χρειάζεται τώρα. Ο κίνδυνος είναι ότι αν δεν αλλάξει τίποτα, οι συνθήκες-πλαίσιο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γερμανία θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο. Και οι συνθήκες πλαισίου είναι κακές λόγω της πολιτικής, όχι λόγω της παγκόσμιας οικονομίας. Η εταιρεία μας διαθέτει site στην Αμερική και την Τουρκία. Η κατάσταση (σε αυτές τις χώρες) είναι εντελώς διαφορετική».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coatinc είπε πως «ενόψει του παγκόσμιου ανταγωνισμού, η Γερμανία δεν πρέπει να παραβλέπει το περιβάλλον της αγοράς της. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρους στόχους και πρέπει να ξέρουμε πού οδεύει η χώρα. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, δεν είμαστε ανταγωνιστικοί όσον αφορά τις τιμές της ενέργειας, γι' αυτό οι βασικές βιομηχανίες μεταφέρουν σήμερα μεγάλη παραγωγή στο εξωτερικό και θα καταλήξουμε να μείνουμε ξανά πίσω».

Ο Niederstein κατέληξε: «Αυτό που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ».

Ερωτηθείς για την αυξανόμενη δημοτικότητα του AfD, ο Νίντερσταϊν είπε πως το πλεονέκτημα του κόμματος είναι ότι αρνείται να δεσμευτεί από την πολιτική ορθότητα.

«Ρωτάτε τον εαυτό σας, γιατί συμβαίνει αυτό; Δε θα ψήφιζα ποτέ αυτό το κόμμα, αλλά απλώς πιστεύω πως ο κόσμος είναι σοκαρισμένος, απωθημένος και θυμωμένος από την έλλειψη πραγματισμού στην πολιτική. Η πολιτική ορθότητα και οι κυρίαρχες απόψεις δε βοηθούν πάντα τη μεσαία τάξη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail