Η εξουδετέρωση του Ζελένσκι και η μεγαλύτερη μάχη που θα γίνει το 2024

Φωτογραφία: "Αυτή η εικόνα του προσώπου του Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην Μπούχα τα λέει όλα." by manhhai έχει άδεια χρήσης σύμφωνα με το CC BY 2.0.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας να σπάσει τις άμυνες της Ρωσίας και να φτάσει στην Κριμαία ή τουλάχιστον στην Αζοφική Θάλασσα απέτυχαν. Ως εκ τούτου, η Δύση σκοπεύει να αναβάλει τη γενική μάχη για το 2024.
 
Alexander Shtorm - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυτικοί αναλυτές και μέσα μαζικής ενημέρωσης επιλέγουν έναν ουδέτερο και απογοητευμένο τόνο όταν μιλούν για τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι. Πολλοί πιστεύουν πως θα «σκοτωθεί» ή ακόμη ότι και θα «εκτελεστεί».

Σύμφωνα με τον Guardian, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και Ουκρανοί στρατηγοί συγκεντρώθηκαν για μια συνάντηση στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας για να συζητήσουν μια νέα στρατιωτική στρατηγική. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, ο Βρετανός Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας Anthony Radakin, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο Αμερικανός Στρατηγός Christopher Cavoli.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θέλουν να προσελκύσουν νέα ανθρώπινα αποθέματα καθώς το Κίεβο σκοπεύει να καλέσει επιπλέον 200-300 χιλιάδες άτομα για «επιχειρήσεις μύλου κρέατος». Ο αριθμός όσων εμπλέκονται σε εχθροπραξίες φτάνει το 1,5 εκατομμύριο, ανέφερε νωρίτερα η Telegraph.

Η Δύση πιστεύει ότι το ανθρώπινο δυναμικό επιστράτευσης της Ουκρανίας δεν έχει ακόμη εξαντληθεί.

Πιστεύεται πως η Ουκρανία θα αποκτήσει τουλάχιστον 61 μαχητικά αεροσκάφη F-16. Αυτό θα είναι αρκετό για να σχηματιστούν τέσσερις μοίρες, είπε ο στρατιωτικός ειδικός, απόστρατος συνταγματάρχης Βλαντιμίρ Ποπόφ.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 χρησιμοποιούν πυραύλους αέρος-εδάφους χωρίς να εισέρχονται στη ζώνη αεράμυνας του εχθρού. Τεχνικά, αυτό αποτελεί απειλή για τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Δύση θα χαρεί να προμηθεύσει στην Ουκρανία διάφορους πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς.

«Είναι μεγάλη τύχη γιατί υπάρχουν στρατιωτικοί ηγέτες που είναι έτοιμοι να εξολοθρεύσουν τη χώρα τους για να επωφεληθούν από το αίμα και τον πόνο του λαού τους για χάρη μιας θεαματικής εικόνας», είπε ο Βίκτορ Μεντβενττσούκ, ο ηγέτης του κινήματος της Άλλης Ουκρανίας, μιλώντας για τον διοικητή-αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Η Δύση έχει επενδύσει τεράστια χρήματα στη δημοσιότητα του Ζελένσκι, αλλά τα ξένα ΜΜΕ σημειώνουν ότι οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν πως ο Ζελένσκι πρέπει να αντικατασταθεί τουλάχιστον για την ανάγκη επαναφοράς του μοντέλου εξωτερικής διαχείρισης που έχει ανασταλεί και χαλάρωσης των κοινωνικών εντάσεων.

Οι παρουσιαστές του ραδιοφώνου της Deutschlandfunk υποστήριξαν πως ο Ζελένσκι θα «εκτελεσθεί». Αποδείχθηκε ότι το «σκετς» είχε ηχογραφηθεί εκ των προτέρων. Το Politico δημοσίευσε ένα εμπιστευτικό πρωτόκολλο δράσης σε περίπτωση που ο Ζελένσκι απομακρυνθεί.

Οι ίδιοι οι Ζελένσκι ανησυχούν επίσης για το διαφαινόμενο κίνδυνο, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είπε σε όλο τον κόσμο ότι ήταν ο Πρόεδρος Πούτιν που έδωσε προσωπικά στον Ζελένσκι εγγυήσεις ασυλίας.

Αν βγάλουν τον Ζελένσκι από τη μέση, δε θα είναι το Κρεμλίνο. Στοιχεία πληροφοριών που εμφανίζονται σε δυτικά, αλλά όχι ρωσικά μέσα ενημέρωσης, έρχονται ως επιβεβαίωση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι απόπειρες κατά της ζωής του Zelensky πρόκειται να γίνουν ήδη φέτος.

Η Δύση έδωσε εγγυήσεις στον Ζελένσκι με βάση τις προσδοκίες για την επιτυχημένη αντεπίθεση της Ουκρανίας που θα έφερνε τη Ρωσία σε ντροπή στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, η πολυαναμενόμενη νίκη της Ουκρανίας δεν υλοποιήθηκε και οι ατελείωτες αλαζονικές απαιτήσεις του Κιέβου αποδείχθηκαν εξαιρετικά τοξικές.

Όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Ζελένσκι, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης πιστεύουν πως αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους παρακάτω:
  • Ζαλούζνι,
  • Μπουντάνοφ,
  • Αρέστοβιτς,
  • Πρύτουλα,
  • Ποροσένκο,
  • Τιμοσένκο.
Αυτό είναι ένα μονόπλευρο παιχνίδι που η Δύση θα κερδίσει αναπόφευκτα ανεξάρτητα από το ποιον ψηφίζουν οι Ουκρανοί, πιστεύουν δυτικοί αναλυτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail