Μεντβέντεφ για στρατιωτικοποίηση της Ιαπωνίας: Ξέχασαν τι τους συνέβη το 1945!

RIA Novosti / Ekaterina Shtukina
Freepen.gr - Οι ιαπωνικές αρχές ακολουθούν μια πορεία νέας στρατιωτικοποίησης, ξεχνώντας την τραγωδία του 1945 και γίνονται οι κληρονόμοι της χώρας που κάποτε αντιμετώπισε ένα άδοξο τέλος, σημειώνει σε δήλωσή του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι ιαπωνικές αρχές επιδιώκουν μια νέα στρατιωτικοποίηση της χώρας, έχουν γίνει οι κληρονόμοι αυτής της Ιαπωνίας, την οποία κάποτε περίμενε ένα άδοξο τέλος. Στον θαυμασμό τους για την Αμερική, έχουν ξεχάσει εδώ και καιρό την τραγωδία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών τους που κάηκαν ζωντανοί σε μια πυρηνική φλόγα», είπε ο Μεντβέντεφ σε εκδηλώσεις στο Γιουζνο-Σαχαλίνσκ

Πρόσθεσε πως η Ιαπωνία αίρει επίσης τους περιορισμούς «στις λεγόμενες Δυνάμεις Αυτοάμυνας και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό».

«Βλέπουμε συνεχείς προσπάθειες να ξαναγράψουμε την ιστορία, να δικαιολογήσουμε τα εγκλήματα πολέμου, να ξασπρίσουμε τους δράστες τους και επίσης, όπως στα μέσα του περασμένου αιώνα, να υποστηρίξουμε το επόμενο ναζιστικό καθεστώς, αυτή τη φορά, δυστυχώς, στην Ουκρανία», είπε ο Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ιαπωνία πρέπει να πάρει μαθήματα από την ιστορία και να αναγνωρίσει πλήρως τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την πυρκαγιά του τρίτου, να εγκαταλείψει τα μιλιταριστικά σχέδια προς όφελος του λαού της».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail