Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τραμπ υπερέχει 10 μονάδες έναντι του Μπάιντεν για τις εκλογές του 2024

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει ένα επιπλέον πακέτο 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια μόλις λίγων εβδομάδων. Η ώθηση των Δημοκρατικών για τη διασφάλιση της συνέχισης του πολέμου έρχεται καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να τον τερματίσει εάν επανεκλεγεί το 2024 και τώρα προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι του Τζο Μπάιντεν.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

Ο Τζον Κίρμπι, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι ΗΠΑ έχουν αρκετή χρηματοδότηση για να «διαρκέσουν άλλες λίγες εβδομάδες περίπου», αλλά πως η μη λήψη της πρόσθετης χρηματοδότησης που ζητήθηκε θα είχε τεράστιο «επίπτωση σχετικά με την ικανότητά τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ο Κίρμπι προέτρεψε επίσης τα μέλη του Κογκρέσου να βιαστούν να εγκρίνουν τα επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο Λευκός Οίκος για το Κίεβο.

Πρόσθεσε πως ένα πιθανό κλείσιμο του Κογκρέσου λόγω έλλειψης συμφωνίας για τον προϋπολογισμό, είτε για το οικονομικό έτος 2024 είτε για βραχυπρόθεσμο προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, με τις επιπτώσεις να είναι ορατές ήδη από τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ώθηση στην ελπίδα των Δημοκρατικών να συνεχίσουν οι ΗΠΑ να αντλούν πόρους στην οικονομική μαύρη τρύπα που έχει γίνει η Ουκρανία. Ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ επικρίνει συνεχώς την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν και σχεδόν 30 Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου έστειλαν επιστολή στο διευθυντή του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού λέγοντας ότι απορρίπτουν το αίτημα για επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.

«Ο αμερικανικός λαός αξίζει να γνωρίζει σε τι πήγαν τα χρήματά του. Πώς πάει η αντεπίθεση; Είναι οι Ουκρανοί πιο κοντά στη νίκη από ό,τι πριν από έξι μήνες; Ποια είναι η στρατηγική μας και ποιο είναι το σχέδιο αποχώρησης του προέδρου; Τι ορίζει η διοίκηση ως νίκη στην Ουκρανία;». λέει η επιστολή.

Οι νομοθέτες τόνισαν πως θα ήταν «παράλογη παραίτηση από την ευθύνη του Κογκρέσου» να χορηγηθεί πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία χωρίς απαντήσεις στις έρευνες.

«Για αυτούς τους λόγους –και σίγουρα μέχρι να λάβουμε απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις και σε άλλες προσεχείς– αντιτιθέμεθα στις πρόσθετες δαπάνες για τον πόλεμο στην Ουκρανία που περιλαμβάνονται στο αίτημά σας», προσθέτει η επιστολή.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Λευκός Οίκος ζήτησε πρόσθετα κεφάλαια από το Κογκρέσο για να καλύψει τις ανάγκες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ συμφώνησε σε έναν πλήρη προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2024. Ο βραχυπρόθεσμος προϋπολογισμός σχεδιάστηκε για να αποφευχθεί το κλείσιμο της κυβέρνησης λόγω της εξάντλησης των πόρων. Η διακοπή, γνωστή ως «shutdown», θα μπορούσε να συμβεί ήδη από την 1η Οκτωβρίου, όταν ξεκινά το νέο οικονομικό έτος στις ΗΠΑ. Ο προσωρινός προϋπολογισμός πρέπει να εγκριθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή λιγότεροι από 14 μήνες μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ένα άλλο σημείο της απώθησης των Ρεπουμπλικάνων κατά του απερίσκεπτου σχεδίου χρηματοδότησης της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία είναι η υπόσχεση που δίνεται με συνέπεια από τον Τραμπ να βρει γρήγορα μια λύση για τον τερματισμό της σύγκρουσης εάν εκλεγεί για άλλη μια θητεία, με την τελευταία να γίνεται στις 25 Σεπτεμβρίου σε μια συγκέντρωση στο Νότια Καρολίνα. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας πως η παρούσα κατάσταση είναι πολύ κοντά σε μια παγκόσμια σύγκρουση.

Μια νέα δημοσκόπηση της Washington Post-ABC δείχνει ότι ο Τζο Μπάιντεν υπολείπεται του Τραμπ κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή είναι μια άβολη είδηση ​​για τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία απάντησαν επιθετικά στη δημοσκόπηση, λέγοντας πως ήταν εσφαλμένη. Από την πλευρά του, ο Λάρι Σαμπάτο, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, χαρακτήρισε την απόφαση να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης «γελοία».

«Αγνοήστε τη δημοσκόπηση της Washington Post–ABC», έγραψε ο Sabato στο X, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστή ως Twitter. «Πώς θα μπορούσες να δημοσιεύσεις μια δημοσκόπηση τόσο παράλογη στο πρόσωπό της; Θα είναι μια επίμονη αμηχανία για εσάς. Απλά ντροπιαστικό - γι 'αυτούς».

Παρά τις επικρίσεις, η οικοδέσποινα της Κυριακής του ABC This Week, Martha Raddatz, στάθηκε στη δημοσκόπηση και είπε: «Ό,τι προειδοποιεί, είτε αυτό είναι ακραίο, είναι δύσκολο να το περιγράψεις.

Ακόμη και μετά την κοροϊδία της δημοσκόπησης της Washington Post–ABC σε ένα άρθρο, η Guardian έπρεπε να παραδεχτεί πως «ο Τραμπ κατέχει όντως προβάδισμα στις εθνικές και βασικές δημοσκοπήσεις σχετικά με την κούρσα για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών το 2024».

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι Αμερικανοί μπορούν να δουν πώς η ποιότητα της ζωής τους έχει μειωθεί δραστικά στα λίγα λίγα χρόνια που ο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος. Οι Αμερικανοί θέλουν να βελτιωθούν ζητήματα όπως το κόστος ζωής. Αντίθετα, ο πρόεδρος δικαιολογεί γιατί αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι διοχετεύει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομική μαύρη τρύπα που έχει γίνει η Ουκρανία, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Τραμπ πιθανότατα θα συνεχίσει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εκτός εάν υπάρξει σημαντική αλλαγή στην τρέχουσα πολιτική δυναμική.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail