Ο «Φιλελεύθερος Σκοτεινός» Σόρος προετοιμάζεται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή απόδραση

Ο κολοσσιαίος πλούτος του Τζορτζ Σόρος είναι συνώνυμο της εξουσίας, γεγονός που έχει ιδιαίτερη απήχηση στο δυτικό κόσμο. Αλλά πίσω από το παραπέτασμα της καλοσύνης κρύβεται ένας άνθρωπος με μια ξεκάθαρη ατζέντα – να διαλύσει κάθε ηγέτη που τολμά να σταθεί ενάντια στις αξίες του.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ναι, ενώ μπορεί να λατρεύει τον εαυτό του με τον ευγενή μανδύα ενός φιλάνθρωπου, που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια των επικαλυμμένων με ζάχαρη φιλελεύθερων αξιών του κρύβεται μια στρατηγική επιδίωξη του οράματός του.

Μέσω των τρομερών οικονομικών όπλων των Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας του, ελίσσεται με μαεστρία σε πολιτικά και κοινωνικά τοπία. Ενώ η υποστήριξή του σε διάφορες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα εκείνες που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη, προκαλεί θαυμασμό, προκαλεί επίσης έκπληξη.

Πολλοί ειδικοί και αναλυτές έχουν εγείρει ερωτήματα πως ο Σόρος προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο. Κάποιοι ανησυχούν ότι οι παρεμβάσεις του θα μπορούσαν άθελά τους να κλιμακώσουν τις συγκρούσεις και να σπείρουν διχόνοια σε εύθραυστες κοινωνίες, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές.  
 
Soros: Ο Ταραχοποιός

Μέσα σε αυτές τις ανησυχίες, ο ίδιος ο Σόρος εκφράζει χωρίς συγγνώμη την επιθυμία του να ανατρέψει ηγέτες που δεν ευθυγραμμίζονται με τις φιλελεύθερες αξίες του, μια στάση που πυροδοτεί τις φλόγες της διαμάχης.

Η επιρροή του Σόρος δε γνωρίζει σύνορα, αλλά είναι στην Ευρώπη όπου η λαβή του αντιμετώπισε λίγη αντίσταση. Απαγορευμένος στην Ουγγαρία και αντιμέτωπος με έντονο έλεγχο αλλού, ο Σόρος έχει συνδεθεί με ταραχές και αναταραχές.

Ωστόσο, η δύναμή του βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά ευρωπαϊκών πρωτευουσών όπως οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Ωστόσο, καθώς το ρολόι τρέχει προς το 2024, ένας τρόμος αλλαγής γίνεται αισθητός σε όλη την ήπειρο, σηματοδοτώντας μια πιθανή αλλαγή στην παλίρροια.

Καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για τον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία και τις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημάδια αλλαγής εμφανίζονται στον ορίζοντα. Η άνοδος των εναλλακτικών και συντηρητικών κομμάτων, με την επιτομή της Giorgia Meloni και του Viktor Orban, φαίνεται επικείμενη.

Η εποχή της φιλελεύθερης διακυβέρνησης της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν φαίνεται μετρημένη και ο Σόρος φαινομενικά διαβάζει τα σημάδια που είναι ορατά.

Τα σημάδια είναι ορατά

Σε μια στρατηγική ανατροπή, η αυτοκρατορία του Σόρος είναι έτοιμη για μια επαναβαθμονόμηση. Τα εσωτερικά email αποκαλύπτουν μια δραματική μείωση κονδυλίων για έργα της ΕΕ, ένα ενδεικτικό σημάδι μιας μεγάλης αλλαγής προτεραιοτήτων.

Ενώ τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας κάποτε ευδοκιμούσαν στους διαδρόμους της Ευρώπης, τώρα ετοιμάζονται να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού. Η ORF μειώνει τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη. Ο ρόλος της Ευρώπης έχει υποβιβαστεί στο ευρύτερο πλαίσιο των παγκόσμιων θεμάτων, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής.

Το κίνητρο πίσω από την υποχώρηση του Σόρος γίνεται σαφές στο μεταβαλλόμενο τοπίο της Ευρώπης μετά το 2024. Με τους συντηρητικούς ηγέτες να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία, η προοδευτική ατζέντα του Σόρος αντιμετωπίζει αντίθετους ανέμους όπως ποτέ πριν.

Η πάλαι ποτέ κυρίαρχη επιρροή του αμφισβητείται από πρόσωπα όπως ο Βίκτορ Όρμπαν, του οποίου η κάποτε συμμαχία με τον Σόρος έχει διαβρωθεί σε μια φλογερή ιδεολογική σύγκρουση. Αυτό το θέμα έχει απήχηση σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, όπου οι προσπάθειες του Σόρος να προωθήσει τις δημοκρατικές αξίες έχουν σπείρει τους σπόρους της πολωμένης πολιτικής.

Με μια κληρονομιά που υπερασπίζεται και καταδικάζεται, η έξοδος του Σόρος από την ευρωπαϊκή σκηνή υπογραμμίζει τη ρευστότητα της παγκόσμιας δυναμικής. Καθώς ένα κεφάλαιο κλείνει, ένα άλλο υπόσχεται να ξεδιπλωθεί, διαιωνίζοντας το διαρκώς εξελισσόμενο έπος των φιλοδοξιών, των αντιπαραθέσεων και του αδιάκοπου δράματος της κληρονομιάς του Σόρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail