Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν προετοίμασε την Ουκρανία ως το κυνήγι του για τον Πρόεδρο Μπάιντεν

Οι καλοί των ΗΠΑ δεν έχουν απλώς στρατιωτικά συμφέροντα στην Ουκρανία. Έχουν δημιουργήσει ένα κατάστημα για μια επιχειρηματική δραστηριότητα και μάντεψε, ο ιδιοκτήτης αυτής της επιχείρησης είναι η διάσημη οικογένεια Μπάιντεν

Η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας υπήρξε μια αξιοσημείωτη συμμαχία, ιδιαίτερα κατά την εποχή Μπάιντεν-Ζελένσκι. Ενώ οι δύο ηγέτες έχουν σφυρηλατήσει μια κρίσιμη συνεργασία για τη διεθνή τάξη, ορισμένες πτυχές αυτής της σύνδεσης έχουν πυροδοτήσει την περιέργεια και την ανησυχία.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπό τη διακυβέρνηση Μπάιντεν, παρασχέθηκε σημαντική οικονομική στήριξη για την ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας, μια κίνηση που αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας. Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές βρίσκουν ανησυχητικό το γεγονός ότι μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας έμεινε ανεξέλεγκτο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την προβλεπόμενη χρήση της.

Επιπλέον, γίνεται φανερό πως τα αμερικανικά συμφέροντα έχουν επενδυθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία, ακόμη και πριν από το έπος του πολέμου του 2022 και τις διαδηλώσεις του Euromaidan του 2014. Αυτή η μακροχρόνια εμπλοκή στην περιοχή έχει προκαλέσει ερωτήματα, με τους σκεπτικιστές να βλέπουν την Ουκρανία ως στρατηγική θέση για την αμερικανική επιρροή κοντά στην Ευρώπη και τα σύνορα της Ρωσίας.

Ο Κυνηγός [Χάντερ] της Ουκρανίας

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναλυθεί ο ρόλος της οικογένειας Μπάιντεν στις υποθέσεις της Ουκρανίας. Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, συνδέθηκε με την ουκρανική ενεργειακή εταιρεία Burisma, η οποία συνδέθηκε με καταγγελίες διαφθοράς.

Ενώ η εμπλοκή του Hunter με την Burisma προκάλεσε ανησυχίες για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, έχουν προκύψει ορισμένα νέα στοιχεία για τις πράξεις του που επηρεάζουν άμεσα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο Χάντερ και ο Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκαν σε δύο δείπνα στο Cafe Milano της Ουάσιγκτον το 2014 και το 2015, το ένα για τα γενέθλια του Χάντερ και το άλλο επικεντρώθηκε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με τον μάρτυρα. Υπήρχαν ορισμένοι πολιτικοί και ηγέτες επιχειρήσεων από το εξωτερικό, αλλά σύμφωνα με τον Archer, ο Joe Biden δε μίλησε για επιχειρήσεις. Αλλά το πιστεύεις κανείς;

Γιατί ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν να παρευρεθεί σε μια τόσο περιστασιακή συνάντηση όταν συνήθιζε να έχει αμέτρητα πολύτιμα λεπτά στην εργάσιμη ημέρα του;

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο Χάντερ Μπάιντεν επικοινώνησε με τον πατέρα του, τότε αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, παρουσία επιχειρηματικών συνεργατών. Αυτές οι συνομιλίες θεωρήθηκαν μη επίσημες, εστιάζοντας σε περιστασιακά και όχι σε επίσημα θέματα.

Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις μπορεί να είχαν σκοπό να μεταδώσουν μια αίσθηση πρόσβασης και επιρροής, γεγονός που εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με τον διαχωρισμό των προσωπικών συμφερόντων από τις δημόσιες ευθύνες.

Είχε δίκιο ο Τραμπ;

Η εμπλοκή του Χάντερ Μπάιντεν με ουκρανικές οντότητες δεν τελείωσε με την Burisma. Μέσω της νομικής του εργασίας και της ιδιότητας μέλους του διοικητικού συμβουλίου, φέρεται να κέρδισε περίπου 11 εκατομμύρια δολάρια από μια ουκρανική εταιρεία που σχετίζεται με καταγγελίες δωροδοκίας. Αν και αυτές οι οικονομικές συναλλαγές δεν συνεπάγονται απαραιτήτως αδικήματα από την πλευρά του, η συσχέτιση με αμφισβητούμενα επιχειρηματικά εγχειρήματα συνεχίζει να προκαλεί έλεγχο.

Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει το πολιτικό τοπίο αυτή την περίοδο. Επίσης, η έκκληση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έρευνα για την Burisma βρήκε αντίσταση, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι απέρριψε ισχυρισμούς για οποιαδήποτε πρόθεση να συνεχιστεί μια τέτοια έρευνα.

Και φυσικά! Γιατί να το έκανε ο Ζελένσκι; Αυτός και ο Μπάιντεν έπαιζαν τους ρόλους τους για το ίδιο σενάριο.

Το μεγαλύτερο ερώτημα που διαφαίνεται είναι εάν οι ενέργειες της οικογένειας Μπάιντεν οδηγούνταν από καθαρές πατριωτικές προθέσεις ή απλώς αντιπροσώπευαν παράνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, η εστίαση πρέπει να παραμείνει στη διάκριση τυχόν πραγματικών επιπτώσεων στην εξωτερική πολιτική και στην τήρηση των ηθικών προτύπων.

Καθώς πληθαίνουν τα ύποπτα στοιχεία, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε ποιες ήταν οι μυστικές προθέσεις της οικογένειας Μπάιντεν. Έβλεπαν την Ουκρανία ως εύφορο κυνήγι για τα κέρδη τους; Ή ήταν όλα απλώς μια αθώα, αν και προσοδοφόρα, παρεξήγηση;

Η εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ουκρανίας είχε το μερίδιό της από επιτεύγματα και προκλήσεις. Ενώ η υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν προς την Ουκρανία ήταν σημαντική, οι ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη βοήθεια και τους δεσμούς της οικογένειας Μπάιντεν στην Ουκρανία απαιτούν διεξοδική εξέταση. Η σωστή έρευνα είναι ανάγκη της ώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail