Πρώην αναλυτής του Πενταγώνου: Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις στην Ουκρανία «μάλλον εξέπληξαν πολλούς στη Δύση»

Sputnik / Alexandr Kondratyuk
Freepen.gr - Οι επιδόσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην Ουκρανία «μάλλον εξέπληξαν πολλούς στη Δύση», λέει ο συνταξιούχος βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πρώην αναλυτής του Πενταγώνου, πληροφοριοδότης κατά του πολέμου και ακτιβιστής Κάρεν Κβιατκόφσκι, «εν μέρει λόγω των δυτικών υποθέσεων», γράφει το sputnikglobe.com.

«Νομίζω πως το επίπεδο προηγμένης τεχνολογίας στην τρέχουσα ρωσική Πολεμική Αεροπορία, και τα σχετικά καινούργια πολλά από αυτά τα συστήματα σε σύγκριση με αυτά που έχουμε στη Δύση, ήταν μια έκπληξη, εν μέρει επειδή η δυτική ανάλυση των πληροφοριών είναι προσανατολισμένη στο υποβαθμίζει τη Ρωσία και τις ρωσικές ικανότητες με όλους τους τρόπους. Η ρωσοφοβία, καθώς και μια ορισμένη περιφρόνηση για τη Ρωσία, στο DC και μέσα στο Πεντάγωνο είναι ένας παράγοντας», είπε ο Kwiatkowski στο Sputnik.

"Υποψιάζομαι επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί αυτά τα συστήματα στη μάχη αποτελεί επίσης έκπληξη για τη Δύση, και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Προφανώς, το πεδίο μάχης της Ουκρανίας αποτέλεσε πεδίο δοκιμών για πόλεμο με drone υψηλής τεχνολογίας και ταχέως προσαρμοσμένο, ακόμη και όταν κατά κάποιο τρόπο θυμίζει έναν βαρύ χερσαίο πόλεμο στην Ευρώπη που αντιμετώπισε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

Χαρακτηρίζοντας τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ως μια πραγματική «εθνική αμυντική αεροπορία», σε αντίθεση με την «επιθετική, προωθητική αεροπορία» που διαθέτουν οι ΗΠΑ, ο Kwiatkowski είπε ότι η ρωσική αεροπορία φαίνεται να είναι προσανατολισμένη προς την υποστήριξη χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων «σε ένα στενά ενσωματωμένο τρόπο» με «εστίαση και εξαιρετικές δεξιότητες για υποστήριξη εδάφους». Αυτό είναι σε αντίθεση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, «όπου οι αεροπορικές δυνάμεις επιδιώκουν να «κυριαρχήσουν στους ουρανούς» με κάπως ανταγωνιστικό τρόπο με τις ξεχωριστές αποστολές του Στρατού και του Ναυτικού», είπε.

«Για εμάς στη Δύση, παραμένει δύσκολο να έχουμε ακριβείς εκτιμήσεις για τις επιδόσεις του πεδίου μάχης στην Ουκρανία και ότι η έλλειψη σκληρών δεδομένων επηρεάζει όχι μόνο τους σχολιαστές και τους τεχνικούς, αλλά το ανώτατο Πεντάγωνο και την εθνική πολιτική ηγεσία μας», τόνισε ο Kwiatkowski, αφού του ζητήθηκε να αξιολογήσει την απόδοση των πόρων της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης στην Ουκρανία. «Τούτου λεχθέντος, μου φαίνεται ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι κάπως υστερικά σχετικά με τα ρωσικά drones, τα επιθετικά ελικόπτερα όπως το σύγχρονο και ικανό Ka-52 και τα μαχητικά Su-27 στα διάφορα πεδία μάχης και αμυντικούς τους ρόλους», υποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Ο Kwiatkowski τόνισε ιδιαίτερα το drone Lancet, το οποίο χρησιμοποιείται από τις Δυνάμεις του εδάφους, ως σημαντικό «game changer» στην Ουκρανία, δεδομένης της επιτυχίας του να καταστρέψει ακόμη και τα πιο πρόσφατα όπλα εδάφους-αέρος του ΝΑΤΟ και τα άρματα μάχης Leopard.

Μαζί με την στρατηγική και τα όπλα, ο Kwiatkowski επεσήμανε επίσης τις εκπληκτικές και «μη παραδοσιακές, σχεδόν πειραματικές» εναέριες τακτικές διακοπής που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί πιλότοι τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εναντίον αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που λειτουργούν από τις ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και στη Συρία, κάνοντας κοντινές προσεγγίσεις και απόρριψη καυσίμων πάνω τους ή διεξαγωγή άλλων απρόβλεπτων εναέριων ελιγμών.

"Αυτό το είδος δημιουργικότητας, που εξυπηρετεί λειτουργικά τόσο τα ρωσικά πολιτικά όσο και τα πρακτικά συμφέροντα της αεράμυνας και της αεροπορικής υπεροχής, είναι εντυπωσιακό. Μιλάει για την εκπαίδευση και την ικανότητα των Ρώσων πιλότων, αλλά και πως είναι καλά καθοδηγημένοι και καλά υποστηριζόμενοι από την στρατιωτική και πολιτική τους ηγεσία. Δεν μπορώ να πω αν ισχύει αυτό, αλλά αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζω», συνόψισε ο Kwiatkowski.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail