Το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πνίγει την Ουκρανία στο αίμα

Φωτογραφία: Public domain
Νέα στοιχεία δείχνουν πως ο απολογισμός των νεκρών από τον ουκρανικό στρατό είναι τουλάχιστον 400.000 μετά από 500 ημέρες σύγκρουσης. Ο πραγματικός αριθμός μπορεί στην πραγματικότητα να ξεπεράσει τις 500.000. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, το οποίο ήταν ήδη τρομερό. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον συνεχίζει ασυνάρτητα να σπρώχνει την αποτυχημένη αντεπίθεση ως τον «τελευταίο Ουκρανό».

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό το λουτρό αίματος είναι μια βωμολοχία, ένα τεράστιο αυτοκρατορικό έγκλημα, χωρίς καμία προσπάθεια από τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης να μηνύσουν για ειρήνη. Χοντροκομμένα, ο πόλεμος είναι κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται και οι πολεμοκάπηλοι κάνουν ένα πακέτο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πραγματικοί αριθμοί θυμάτων που υπέστησαν οι στρατιωτικοί του καθεστώτος του Κιέβου είναι ένα μυστικό. Οι χορηγοί του ΝΑΤΟ κρατούν επίσης στενά τα χείλη τους για τις φρικιαστικές απώλειες γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε παραδοχή της αβυσσαλέας αποτυχίας του πολέμου αντιπροσώπων τους εναντίον της Ρωσίας, και αυτό θα συνεπαγόταν μια πανίσχυρη πολιτική αντίδραση από το δυτικό κοινό. Εκεί βρίσκεται ένα διαβολικό αδιέξοδο.

Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειες για απόκρυψη της σφαγής, μέχρι πρόσφατα αρκετοί ανεξάρτητοι παρατηρητές είχαν υπολογίσει ότι ο αριθμός των νεκρών για τις ουκρανικές δυνάμεις ήταν περίπου 250.000 με 300.000 από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Οι ρωσικές στρατιωτικές απώλειες έχουν υπολογιστεί περίπου το 10 τοις εκατό όσων επιβλήθηκαν από την ουκρανική πλευρά.

Ωστόσο, νέα στοιχεία αυτή την εβδομάδα δείχνουν πως η κλίμακα των απωλειών για το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ είναι πολύ υψηλότερη.

Δορυφορικές εικόνες που επικαλείται το κανάλι Telegram της Intel Republic από πρόσφατα σκαμμένα νεκροταφεία στην ουκρανική επικράτεια υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον 400.000 στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις. Οι τάφοι προϋποθέτουν μεμονωμένα πτώματα θαμμένα. Επιπλέον, δεν έχουν καταγραφεί οι αμέτρητοι νεκροί που έχουν εξαφανιστεί στα πεδία των μαχών ή έχουν αφεθεί να σαπίσουν από τους διοικητές του καθεστώτος του Κιέβου.

Ένα άλλο μέτρο προέκυψε από ζοφερές αναφορές αυτή την εβδομάδα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξαν 50.000 ακρωτηριασμένοι μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών, σύμφωνα με την προμήθεια προσθετικών μελών από Γερμανούς κατασκευαστές. Η παρέκταση από αυτόν τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαιώνει την πολύ υψηλότερη εκτίμηση των νεκρών πολέμου.

Κατά συνέπεια, υπό το φως των αριθμών των ακρωτηριασμένων, έγιναν συγκρίσεις ακόμη και από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης με το επίπεδο φθοράς που παρατηρήθηκε κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο τελευταίος είναι διαβόητος για τη φρικτή και παράλογη σφαγή των ανθρώπων. Οι συγκρίσεις είναι σωστές, αλλά παραδόξως παραλείπονται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να σταθούν στο τι θα έπρεπε να είναι επιτακτική αποστροφή προς τη βία.

Εάν οι μάχες στην Ουκρανία αποκαλούνταν προηγουμένως «μύλος κρέατος», τότε θα ήταν ακριβές να αναφερθούμε στη χώρα περισσότερο ως λουτρό αίματος.

Αυτό που το κάνει ακόμη πιο εγκληματικό και απεχθές είναι ότι η σύγκρουση και ο θάνατος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ επέλεξαν να αγνοήσουν όλες τις εκκλήσεις της Ρωσίας για διαπραγμάτευση πολιτικής λύσης στις μακροχρόνιες ανησυχίες στρατηγικής ασφάλειας της Μόσχας σχετικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και τον εξοπλισμό του καθεστώτος του Κιέβου. Οι διπλωματικές προσπάθειες της Μόσχας απορρίφθηκαν το Δεκέμβριο του 2021, δύο μήνες πριν από την κλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Πριν από αυτό, ο εξοπλισμός του καθεστώτος συνεχίστηκε για οκτώ χρόνια αφού η CIA υποστήριξε το πραξικόπημα το 2014 εναντίον ενός δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου. (Που, παρεμπιπτόντως, κοροϊδεύει τις καταδίκες των ΗΠΑ και της Ευρώπης αυτή την εβδομάδα ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος στο έθνος της Δυτικής Αφρικής του Νίγηρα. Τέτοια επιλεκτική ανησυχία για νομιμότητα!)

Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Ρωσία παρενέβη για να υπερασπιστεί τα ζωτικά της συμφέροντα, το μπλοκ του ΝΑΤΟ έχει σκόπιμα κλιμακώσει τη βία με ανελέητες προμήθειες όπλων. Η Ουάσιγκτον έχει στείλει έως και 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς του Κιέβου. Η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επίσης εφοδιάσει ατελείωτες ποσότητες όπλων, που κυμαίνονται από τανκς έως πυραύλους κρουζ.

Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει απορρίψει κάθε πρόταση για διαπραγμάτευση τερματισμού της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακολούθησαν δουλικά την παραφροσύνη και την εγκληματικότητα της Ουάσιγκτον για να αποτρέψουν οποιαδήποτε διπλωματική λύση.

Αυτό συμβαίνει παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι περισσότεροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πολίτες είναι αντίθετοι στη συνέχιση του εξοπλισμού του καθεστώτος του Κιέβου. Πολλοί άνθρωποι στη Δύση και σε όλο τον κόσμο είναι δικαίως τρομοκρατημένοι από τη σφαγή και τον κίνδυνο αυτής της αιματοχυσίας να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, ο οποίος αναμφίβολα θα ήταν καταστροφικός σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έχουν διαφημίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με συστηματικά ψέματα. Οι λεγόμενες ειδησεογραφικές πληροφορίες έχουν γίνει κραυγαλέα πολεμική προπαγάνδα από αυτοαποκαλούμενα όργανα βραβευμένα με Πούλιτζερ. Η προέλευση της σύγκρουσης έχει παραμορφωθεί και η ναζιστική φύση του καθεστώτος του Κιέβου έχει επιμελώς συγκαλυφθεί.

Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ πιθανότητες νίκης ενάντια στις πολύ ανώτερες ρωσικές δυνάμεις. Ωστόσο, από την αρχή, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επιδόθηκαν στην αυταπάτη ότι το ΝΑΤΟ «υπερασπιζόταν τη δημοκρατία από τη ρωσική επιθετικότητα» (αναστρέφοντας ευθαρσώς την πραγματικότητα) και ισχυριζόταν πως η πλευρά του ΝΑΤΟ θα κέρδιζε τελικά. Στη συνέχεια, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προώθησαν την επόμενη ψευδαίσθηση μιας «αντεπιθέσεως που αλλάζει την παλίρροια».

Είναι σαφές ότι η αντεπίθεση που το ΝΑΤΟ διεξήγαγε πολεμικά στις αρχές Ιουνίου αποδείχθηκε ένα πλήρες και απόλυτο φιάσκο. Οι ρωσικές άμυνες γύρω από τα πρόσφατα αποκτηθέντα εδάφη στην περιοχή Donbass και Zaporozhye ήταν άτρωτη σε κύματα επιθέσεων. Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού υπολογίζονται σε περίπου 43.000 μόνο τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ ώθησαν το καθεστώς του Κιέβου να ξεκινήσει μια αντεπίθεση που είναι αυτοκτονική. Χωρίς αεροπορική κάλυψη και βασιζόμενοι σε επιθέσεις πεζικού ενάντια σε βαριά ναρκοθετημένο έδαφος, οι Ουκρανοί έχουν ριχτεί στη μάχη σαν τροφή κανονιών.

Ακόμη πιο καταδικαστικό, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι η ουκρανική αντεπίθεση δε θα πετύχαινε. Δημοσιεύματα των New York Times και άλλων ειδήσεων το παραδέχτηκαν με θλίψη.

Η επικείμενη καταστροφή για το ΝΑΤΟ είναι κολοσσιαία. Αυτή η καταστροφή κάνει την καταστροφή της ήττας του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πριν από ακριβώς δύο χρόνια αυτόν τον μήνα να μοιάζει με πικνίκ εκ των υστέρων.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιδιώκει να επανεκλεγεί το επόμενο έτος και το αναπόφευκτο γεγονός είναι ότι στάζει αίμα από τα χέρια του για τη βαρβαρότητα στην Ουκρανία. Η επική φρίκη – η οποία διακινδύνευσε απερίσκεπτα τον πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία – αποτελεί πολιτική, στρατιωτική και ηθική βδελυγμία για την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους υποτελείς της.

Αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto αποκάλυψε ότι οι ομολόγοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπολογίζουν ανυπόφορα πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να συνεχιστεί για άλλα τέσσερα χρόνια. Άλλα τέσσερα χρόνια! Και αυτοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου με έως και 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα κεφάλαια λόγω της δουλοπρεπούς σεβασμού τους στους ιμπεριαλιστικούς στόχους της Ουάσιγκτον. Αυτοί οι στόχοι έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της Μόσχας για να υποστηρίξει την φθίνουσα αμερικανική ηγεμονία. Η παράλογη ρωσοφοβία τους παίζει επίσης κακό ρόλο.

Τα δυτικά καθεστώτα που δεν απαντούν στο λαό τους είναι υπεύθυνα για έναν εγκληματικό πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Μπάιντεν και οι Ευρωπαίοι συνεργοί του βρίσκονται σε ένα δαιμονικό δίλημμα που δημιούργησαν οι ίδιοι. Δεν μπορούν να παραδεχτούν την ήττα για την καταστροφή και το θάνατο, και έτσι συνεχίζουν ασυνάρτητα να επιμένουν ότι η Ουκρανία μπαίνει βαθύτερα στο λουτρό αίματος.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη, ο Μπάιντεν δε θα έπρεπε σύντομα να βρεθεί αντιμέτωπος με το εκλογικό σώμα. Αυτός και τα δυτικά τσιράκια του, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών μέσων ενημέρωσης, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν δίωξη για εγκλήματα πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail