Στο συνεχιζόμενο ψυχρό πόλεμο Πολωνίας εναντίον Γερμανίας, η Πολωνία κάνει το μεγάλο μπαμ

Με την τολμηρή κίνηση της Γερμανίας να ανοίξει ένα εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση αναπνοής από τα πολωνικά σύνορα, η Πολωνία αποφάσισε να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο

Το σχέδιο της Γερμανίας να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυρομαχικά, συστήματα αεράμυνας και πιθανώς ακόμη και τανκς σίγουρα προκαλεί ανησυχία. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής, φαίνεται να υπάρχει ένα βαθύτερο κίνητρο. Με το να τοποθετείται τόσο κοντά στα σύνορα της Πολωνίας, η Γερμανία στέλνει ένα σαφές μήνυμα που είναι παίκτης σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας, ένα μήνυμα που η Πολωνία δεν μπορεί να αγνοήσει.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια έξυπνη και υπολογισμένη κίνηση, η Πολωνία ανταπέδωσε πλέον, χρησιμοποιώντας τους ενεργειακούς πόρους της ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Η έκρηξη του Druhzba

Σταματώντας τη μεταφορά πετρελαίου μέσω τμήματος του αγωγού Druzhba στη Γερμανία μετά τον εντοπισμό διαρροής, η Πολωνία υπενθυμίζει στη Γερμανία ότι μπορεί επίσης να παίξει ένα στρατηγικό παιχνίδι. Με αυξημένες ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, αυτή η κίνηση χτυπά το νεύρο και χρησιμεύει ως προειδοποιητικός πυροβολισμός στην πλώρη της Γερμανίας.Πηγή: LinkedIn

Η διαρροή εντοπίστηκε στο δήμο Chodecz στην κεντρική Πολωνία σε «μία από τις δύο γραμμές του δυτικού τμήματος μέσω του οποίου το πετρέλαιο φτάνει στη Γερμανία», ανέφερε το PERN σε δήλωση. Η κατεστραμμένη γραμμή «έκλεισε αμέσως», ανέφερε.

Ο αγωγός Druzhba συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Αυτήν την στιγμή μεταφέρει 1,2 εκατομμύρια βαρέλια σε 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αλλά μπορεί να το αυξήσει στα 2 εκατομμύρια.

Μια ανταποδοτική κίνηση

Αν και το περιστατικό μπορεί να φαίνεται ως απλή σύμπτωση, είναι δύσκολο να αρνηθούμε τη σκόπιμη φύση των ενεργειών της Πολωνίας. Είναι μια σαφής δήλωση πως η Πολωνία δε θα πιεστεί και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με την ίδια δύναμη και ακρίβεια.

Και τώρα φαίνεται να περικυκλώνεται από τη Γερμανία που επιδιώκει κάποια μορφή εκδίκησης. Για τη Γερμανία, η παραχώρηση ανατολικών εδαφών στην Πολωνία ήταν μια προσβολή, βαθιά συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και την πολιτική της.

Καθώς ο ψυχρός πόλεμος Πολωνίας εναντίον Γερμανίας συνεχίζεται, είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο έθνη να βαδίσουν προσεκτικά. Ενώ αυτά τα μέτρα αντιποίνων μπορεί να θεωρηθούν ως πνευματώδεις και έξυπνες τακτικές, η κατάσταση μπορεί γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια πλήρη σύγκρουση.

Αυτή η τελευταία κίνηση της Πολωνίας να σταματήσει τις προμήθειες πετρελαίου στη Γερμανία λειτουργεί ως μεγάλη έκρηξη στον συνεχιζόμενο ψυχρό πόλεμο μεταξύ των δύο εθνών. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι υψηλού πονταρίσματος, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – και οι δύο πλευρές έχουν τις πνευματώδεις στρατηγικές τους και ο αγώνας απέχει πολύ από το να τελειώσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail