Τελευταία προσπάθεια: Η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες

Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη ανθρώπους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ιδρύματος Come Back Alive, Taras Chmut, αναφέρει το ουκρανικό έντυπο Novoye Izdaniye.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί στο μέτωπο πρέπει να εναλλάσσονται ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν.

"Αυτό είναι ένα πρόβλημα τώρα. Όσοι είναι σε χαρακώματα για ενάμιση χρόνο πρέπει να ξεκουραστούν για να ανακάμψουν φυσιολογικά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αντικατασταθούν από κάποιον", εξήγησε.

Ο Ουκρανός βουλευτής Oleksandr Dubinsky δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι η Ουκρανία μπορεί να κηρύξει μεγάλης κλίμακας επιστράτευση ήδη από το χειμώνα, ενώ ο στρατιωτικός νόμος θα παραταθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

"Αυτή η παρατεταμένη αντεπίθεση, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη και να εφαρμοστεί, θα απαιτήσει την επιστράτευση μεγάλου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού. Η συσσώρευση στρατιωτικού υλικού που βλέπετε... πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν όχι γενική, τότε πολύ εκτεταμένη επιστράτευση. Ο ανασχηματισμός των στρατιωτικών επιτρόπων, η επανεκπαίδευση και η αποστολή νέων ανθρώπων - αυτό είναι προετοιμασία για επιστράτευση μεγάλης κλίμακας», είπε ο Dubinsky.

Το χειμώνα, οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν σε γενική επιστράτευση Ουκρανών πολιτών σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση. Πιστεύει επίσης πως ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία θα παραταθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail