Νέο υψηλό δημοσκοπήσεων για το AfD, σχεδόν 1 στους 4 Γερμανούς το υποστηρίζουν

AfD / FB
Freepen.gr - Σχεδόν ένας στους τέσσερις Γερμανούς ψηφοφόρους έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), καθώς το κόμμα κατέγραψε την υψηλότερη επίδοση σε δημοσκόπηση που έγινε στην τελευταία έρευνα κοινής γνώμης.

Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το INSA για τη γερμανική εφημερίδα Bild αποκάλυψε ότι το 23 τοις εκατό των ερωτηθέντων σχεδίαζε να ψηφίσει υπέρ του αντιπαγκοσμιοποιητικού κόμματος κατά της μαζικής μετανάστευσης στις ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

Η υποστήριξη για το κόμμα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 12 τοις εκατό που καταγράφηκε πριν από τις τελευταίες εκλογές του 2019, με το AfD να είναι πλέον το δεύτερο δημοφιλέστερο κόμμα στη Γερμανία πίσω από το αντιπολιτευόμενο CDU/CSU.

Το κόμμα φαίνεται να έχει προσελκύσει ψήφους από το κεντροδεξιό CDU/CSU, το οποίο έχει δει την υποστήριξή του να μειώνεται κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων έχει μειωθεί κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 15%.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail