WSJ: Η Δύση απογοητευμένη από τους Ουκρανούς

ukrinform.net
Freepen.gr - Η προσδοκία της Δύσης ότι το θάρρος και η επινοητικότητα των Ουκρανών στη σύγκρουση θα αντιστάθμιζε την έλλειψη εκπαίδευσης και έλλειψης όπλων δεν υλοποιήθηκε, γράφει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

Όταν η Ουκρανία εξαπέλυσε μια μαζική αντεπίθεση αυτή την άνοιξη, οι δυτικοί στρατιωτικοί ήξεραν πως το Κίεβο δεν είχε ούτε την εκπαίδευση ούτε τα όπλα - από οβίδες μέχρι πολεμικά αεροπλάνα - για να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα. Αλλά ήλπιζαν ότι το θάρρος και η επινοητικότητα των Ουκρανών θα επικρατούσαν.
 
Όπως γράφει η εφημερίδα, «θανατηφόρα» ναρκοπέδια, εκτεταμένες οχυρώσεις και η ανωτερότητα της ρωσικής αεροπορίας παραλύουν την ουκρανική επίθεση, οδηγώντας στον παράλογο θάνατο στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
 
Δεδομένης της μειωμένης πιθανότητας μιας μεγάλης κλίμακας προόδου από τα ουκρανικά στρατεύματα, η Δύση αντιμετωπίζει την προοπτική παράτασης των εχθροπραξιών και την ανάγκη για πρόσθετη οικονομική βοήθεια, την οποία οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα είναι απρόθυμες να αποδεχθούν, αναφέρει η δημοσίευση.
 
Οι φόβοι του Τζο Μπάιντεν πως η παράταση της σύγκρουσης θα επηρεάσει τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών υπερισχύουν της σημαντικής μείωσης των πόρων της Ευρώπης που απαιτούνται για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, σημειώνει το άρθρο. Την ίδια στιγμή, η αναξιόπιστη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτό το θέμα ενδέχεται να επηρεάσει τις προθέσεις της ΕΕ, γράφει η εφημερίδα.

«Σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι απίθανο να αυξήσουν σημαντικά την υποστήριξη προς το Κίεβο εάν αισθανθούν αντίσταση από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail