WSJ: Η Δύση γνώριζε ότι το Κίεβο δεν είχε αρκετά όπλα για την επίθεση και πίστευε στην επινοητικότητα των Ουκρανών

ΑΡ Photo / Κοstiantyn Liberοv
Freepen.gr - Η Δύση γνώριζε ότι το Κίεβο δεν είχε αρκετά όπλα για μια επιτυχημένη αντεπίθεση και ήλπιζε πως το «θάρρος και η επινοητικότητα» των Ουκρανών θα αντιστάθμιζε αυτή την έλλειψη, αλλά αυτές οι ελπίδες δεν πραγματοποιήθηκαν, αναφέρει η Wall Street Journal.

Στα τέλη Ιουνίου, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αρχικά καταλάβαινε πόσο δύσκολη θα ήταν η αντεπίθεση της Ουκρανίας, αλλά πιστεύουν πως το Κίεβο έχει τα απαραίτητα όπλα. Το Σάββατο, ο Volodymyr Zelensky είπε ότι τα ζητήματα με την προμήθεια σπάνιων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα δεν είχαν επιλυθεί.

"Οι δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι γνώριζαν πως το Κίεβο δεν είχε όλη την εκπαίδευση και τα όπλα ... που χρειάζεται για να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα. Αλλά ήλπιζαν ότι το θάρρος και η επινοητικότητα των Ουκρανών θα επικρατούσαν. Αυτό δε συνέβη", αναφέρει η δημοσίευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αντεπίθεση κινδυνεύει να φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που θα κοστίσει στην Ουκρανία ζωές και εξοπλισμό χωρίς σημαντική πρόοδο. 

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποθέματα στην Ευρώπη για να εφοδιάσουν το Κίεβο με όλα τα απαραίτητα. Επιπλέον, σύμφωνα με δυτικούς διπλωμάτες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι απίθανο να αυξήσουν σημαντικά τη βοήθεια προς την Ουκρανία εάν αισθανθούν έλλειψη ενθουσιασμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, με τη σειρά τους, προετοιμάζονται για τις προεδρικές εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail