Ο proxy πόλεμος της Ουκρανίας είναι μια αμετάβλητη καταστροφή για τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ

Photo: SCF
Ο πόλεμος με αντιπροσώπους της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας μπορεί να θεωρηθεί όλο και περισσότερο ως μια καταστροφική ήττα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα θα πρέπει να γίνει πρωτοσέλιδο παγκοσμίως. Αντίθετα, η μηχανή περιστροφής των δυτικών μέσων μαζικής ενημέρωσης υπερτονίζει μια αποτυχημένη ανταρσία στη Ρωσία, η οποία σε αντικειμενική κλίμακα σημαντικών γεγονότων είναι σχετικά ασήμαντη σε σύγκριση με το κολοσσιαίο σκάνδαλο ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια ουκρανική αντεπίθεση που διήρκεσε ένα μήνα απέτυχε να επηρεάσει την άμυνα της Ρωσίας παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε όπλα που διοχέτευσαν στο καθεστώς του Κιέβου από το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια πραγματικά εκπληκτική συμφορά και σκάνδαλο. Ο εντελώς περιττός θάνατος και η καταστροφή είναι άσεμνα – παρόμοια με τη σφαγή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου από σκληρούς στρατηγούς πολυθρόνας και πολιτικούς.

Ακόμη και οι δυτικοί αξιωματούχοι και το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου, που αρπάζει χρήματα, παραδέχονται άτσαλα ότι η πολύκροτη αντεπίθεση – που χαιρετιζόταν επί μήνες ως αναμενόμενο χτύπημα με σφυρί κατά των ρωσικών δυνάμεων – είναι μια αποτυχία. Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες καθώς και οι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ κρυφά στο έδαφος έχουν σκοτωθεί. Εκατοντάδες τανκς και οχήματα πεζικού έχουν κονιορτοποιηθεί από την ανώτερη ρωσική δύναμη πυρός.

Είναι μια σφαγή και ένα όργιο πολεμικού εκβιασμού που οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ, μαζί με τους υπηρέτες των μέσων ενημέρωσης τους, έχουν προωθήσει ατελείωτα.

Θα υπάρξει κόλαση για να πληρώσουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ηγεμόνες που έχουν ποντάρει τα πάντα στη μοχθηρή τους φιλοδοξία για την «στρατηγική ήττα της Ρωσίας» (υπό το πρόσχημα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας» σε ένα ναζιστικό καθεστώς!)

Οι πολιτικές συνέπειες για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνουν την αποτυχία της αποχώρησης του από το Αφγανιστάν το 2021 να μοιάζει με πικνίκ καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του χρόνου.

Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηγέτες της οποίας ακολούθησαν δουλικά την ανοησία της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία, οι επιπτώσεις του οικονομικού και πολιτικού χάους θα υπονομεύσουν μοιραία αυτήν την ήδη παρασυρόμενη οντότητα.

Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει φυγή από την επικείμενη σεισμική γεωπολιτική κρίση, ανεξάρτητα από το πόσο οι δυτικοί ελιτίστικοι άτακτοι κυβερνώντες στρίβουν και στριμώχνονται για να αποφύγουν τη λογοδοσία.

Η αναταραχή από την υπόθεση Prigozhin στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έγινε προσπάθεια ανταρσίας από τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, ήρθε σε μια βολική στιγμή για τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αποσπάστηκε στιγμιαία η προσοχή από την αμείωτη καταστροφή που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει στην Ουκρανία. Αλλά καθώς η παρωδία Prigozhin διαλύεται, το επίκεντρο δικαίως θα στραφεί στο πολύ μεγαλύτερο σκάνδαλο της ήττας υπό την ηγεσία της Δύσης στην Ουκρανία.

Ποιος θα απαντήσει για τις αμέτρητες ζωές που χάθηκαν, τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων και τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές οικονομίες και τα μέσα διαβίωσης που διαλύθηκαν; Όλοι οι λεγόμενοι ηγέτες της Δύσης, καθώς και τα ξεδιάντροπα μέσα ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τον πόλεμο, είναι μια γκαλερί απατεώνων που θα αντιμετωπίσει σκληρό έλεγχο από το κοινό τους σε εύθετο χρόνο, όταν τα κοτόπουλα αναπόφευκτα επιστρέψουν στο σπίτι για να ξεκουραστούν.

Είναι ανησυχητικό, ωστόσο, ότι βραχυπρόθεσμα, οι τρελοί ηγεμόνες στην Ουάσιγκτον και την Ευρώπη δε δείχνουν να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και καμία επιστροφή στην πολεμική εμμονή τους.

Αυτή την εβδομάδα, ο υποτιθέμενος κορυφαίος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell προτείνει να μετατραπεί η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ειρηνευτική Διευκόλυνση του μπλοκ σε «ταμείο άμυνας της Ουκρανίας». Η ΕΕ έχει ήδη δεσμεύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για την υποστήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο. Τώρα, μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες όπως ο Borrell θέλουν να κάνουν όλο τον σκοπό της ΕΕ τραπεζίτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Δανία ανέλαβε αυτή την εβδομάδα το προβάδισμα μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών κρατών για να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων για Ουκρανούς και άλλους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ για να πετάξουν τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν φέρεται επίσης κοντά να υπογράψει την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Ο Μπάιντεν έχει ήδη κάψει 150 δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιο χρήμα για να περιφραχθεί ένα διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου του οποίου ο στρατός και τα όπλα του ΝΑΤΟ έχουν εξαλειφθεί. (Φυσικά, πρόκειται για μια υπερκερδοφόρα, αυτοενισχυόμενη επιχείρηση για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ και τους πολιτικούς μαστροπούς τους στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου του Μπάιντεν).

Με άλλα λόγια, αντί να αποθαρρύνει την πραγματικότητα ότι ο πόλεμος διαμεσολαβητών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας είναι καταδικασμένος, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι ευρωπαίοι λάτρεις της κάνουν το αντίθετο. Είναι δεμένοι από τα δικά τους ιδεολογικά στεγανά, διεφθαρμένα προσωπικά συμφέροντα, τα βραχυπρόθεσμα κέρδη της ελίτ του πολέμου και τη ρωσοφοβία.

Οι δυτικοί ηγέτες βγάζουν ακόμη και το στρεβλό συμπέρασμα ότι η αποτυχημένη ανταρσία στη Ρωσία είναι ακόμη περισσότερος λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσουν τα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Ο Άντονι Μπλίνκεν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, χαιρόταν αυτή την εβδομάδα για μια υποτιθέμενη ευκαιρία να προκληθεί μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Μια τέτοια σκέψη είναι εντελώς παραληρηματική και τρελά επικίνδυνη.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να τελειώσει σύντομα. Δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει. Η λύση για τον τερματισμό της βίας είναι η ίδια που υποστήριζε η Μόσχα πριν από πολύ καιρό: να διατυπωθούν γεωπολιτικές συμφωνίες ασφάλειας και ειδικότερα η ουδετερότητα της Ουκρανίας όσον αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι δυτικοί άρχοντες δεν έχουν μάθει τίποτα. Εν όψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, η Βρετανία και άλλοι ζητούν να επισπευσθεί η ένταξη της Ουκρανίας. Μια τέτοια κίνηση θα εδραιώσει την πορεία προς τον ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο περαιτέρω εξοπλισμός της Ουκρανίας και η πίεση για ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς πως σκάβετε μια βαθύτερη τρύπα για τον εαυτό σας. Σπρώχνει την κατάσταση στην άβυσσο.

Ο Βασίλι Νεμπένζια, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτή την εβδομάδα: «Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, οι Αμερικανοί αφέντες πρέπει να δώσουν εντολές στους υποτελείς τους. Η απουσία τέτοιων σημάτων και εντολών δείχνει μόνο ένα πράγμα: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ανάγκη ή επιθυμία να τερματίσουν τη σύγκρουση, αλλά έχουν όρεξη για συνέχισή της και προσδοκούν πότε η Ρωσία θα ηττηθεί, κατά προτίμηση [κατά την αμερικανική ερμηνεία] στρατηγικά. Θέλω να σας πω ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Ο Ρώσος απεσταλμένος πρόσθεσε αυτή τη ζοφερή προειδοποίηση: «Έχοντας αποσπαστεί εντελώς από την πραγματικότητα, η Δύση προκαλεί σκόπιμα μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων».

Υπάρχει μια προαισθανόμενη αίσθηση ότι αντί να αντιμετωπίσει την ευθύνη για τον εχθρό της στην Ουκρανία, η δυτική ελίτ θα προτιμούσε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτή είναι η πιο καταραμένη συνειδητοποίηση για τη δυτική πολιτική τάξη και τη λεγόμενη φιλελεύθερη δημοκρατία της. Είναι μια φασιστική τσάντα πρόθυμη να αυτοκτονήσει τον κόσμο.

Μέχρι ένα απροσδιόριστο σημείο, η τρομερή στρατιωτική αποτροπή της Ρωσίας μπορεί να συγκρατήσει τη δυτική κλίκα από τις πολεμοχαρείς αυταπάτες της και με αυτόν τον τρόπο να εκθέσει όλο και περισσότερο το δυτικό ψυχοπαθητικό σύστημα για αυτό που είναι. Αλλά για μια ιστορική μετάβαση σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο, το βάρος βαρύνει τους ανθρώπους στη Δύση να καταρρίψουν το φιλοπόλεμο σύστημά τους και να ζητήσουν να λογοδοτήσουν οι εγκληματίες παραπλανητικοί ηγέτες τους. Αν ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί στο μεταξύ, δηλαδή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail