Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει τις αγορές όπλων της ΕΕ προς την Ουκρανία μέχρι η OTP Bank αφαιρεθεί από τη λίστα των «χορηγών πολέμου»

facebook.com/otpbank.hu
Freepen.gr -
Η Ουγγαρία δε θα συνεισφέρει σε περαιτέρω χρηματοδότηση από την ΕΕ για μεταφορές όπλων στην Ουκρανία έως ότου το Κίεβο αφαιρέσει την OTP από τη λίστα των διεθνών χορηγών του πολέμου, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó.

Σύμφωνα με δήλωση του ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου, ο Szijjártó είπε σε συνέντευξη Τύπου πως η συμπερίληψη από τις ουκρανικές αρχές της μεγαλύτερης ουγγρικής τράπεζας, όπου περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λογαριασμούς, σε αυτή τη λίστα ήταν εξωφρενική, απαράδεκτη και σκανδαλώδης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας δήλωσε επίσης ότι οι λόγοι που παρείχε η Ουκρανία για την τοποθέτηση της OTP στη λίστα ήταν ψέματα και γελοίοι.

«Μερικές φορές έχουμε την αίσθηση ότι μας παίζουν, αλλά δεν το λέμε πιο συχνά γιατί γίνεται πόλεμος στη γειτονιά και σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να προσέχεις τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς» είπε ο Szijjártó.

«Αλλά το γεγονός πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό, πως ο ουγγρικός λαός πληρώνει το τίμημα για έναν πόλεμο με τον οποίο δεν έχει καμία σχέση, και η αντίδραση σε αυτό είναι να βάλουμε τη μεγαλύτερη ουγγρική τράπεζα σε τέτοια επαίσχυντη λίστα είναι απλώς υπερβολική», σχολίασε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail