Ινδικός Γίγαντας ενώνει δυνάμεις με τη Navantia για τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων για το Νέο Δελχί

Twitter / @PIB_India
Freepen.gr - Ο ινδικός Γίγαντας υποδομών Larsen&Toubro (L & T) και η ισπανική κρατική ναυπηγική εταιρεία Navantia υπέγραψαν συμφωνία τη Δευτέρα για την από κοινού υποβολή προσφοράς για το διάσημο υποβρύχιο P75 (Ινδία) του Ινδικού Ναυτικού, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Η συμφωνία, που υπεγράφη στην Ισπανική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, ορίζει πως η Navantia θα σχεδιάσει τα υποβρύχια με βάση την κατηγορία S80, η οποία ξεκίνησε το 2021 και υποβάλλεται σε θαλάσσιες δοκιμές πριν παραδοθεί στο ισπανικό ναυτικό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Navantia έχει επίσης συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την κατασκευή της κατηγορίας υποβρυχίων Scorpene με τη γαλλική Naval Group (πρώην DCNS) και έχει εργαστεί σε υποβρύχια Scorpene (τάξη Kalvari) που κατασκευάστηκαν στην Ινδία, σημειώνεται στη δήλωση.

Το έργο mega P75 (I) στοχεύει στην απόκτηση έξι υποβρυχίων επίθεσης με συμβατική ισχύ εξοπλισμένα με σύστημα αναερόβιας πρόωσης (AIP) ως αντικατάσταση των υποβρυχίων κλάσης Sindhughosh του ναυτικού.

Το πρόγραμμα P75 (I) εκτιμάται σε πάνω από 5,26 δισεκατομμύρια δολάρια και απαιτεί από έναν Ινδό πλειοδότη να συνεργαστεί με έναν ξένο τεχνολογικό εταίρο ή έναν κατασκευαστή αρχικού εξοπλισμού (OEM). Η συμφωνία θα ακολουθηθεί από σύμβαση 30ετούς κύκλου ζωής παρόμοιας αξίας.

Το πρόγραμμα υποβρυχίων με κινητήρα AIP θα είναι ένα από τα πρώτα και ένα από τα πιο δαπανηρά, που θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του φιλόδοξου μοντέλου απόκτησης στρατηγικής εταιρικής σχέσης του MOD, που εγκρίθηκε το 2017 και στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής κατασκευής της χώρας με τη συμμετοχή του Ινδικού ιδιωτικού τομέα και ξένων αμυντικών παικτών έτοιμων να μοιραστούν τις τεχνολογίες τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail