Myśl Polska: Η Δύση χρησιμοποίησε την Πολωνία ως εργαλείο για να εξαπατήσει τη Ρωσία

Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες έχουν χρησιμοποιήσει την Πολωνία ως εργαλείο για να εξαπατήσουν τη Ρωσία και να ενσταλάξουν την ιδέα μιας εταιρικής σχέσης, δήλωσε ο Lukasz Jastrzzebski, αρθρογράφος της Myśl Polska.

"Η Δύση ήθελε να εξαπατήσει τη Μόσχα. [...] Η Πολωνία ήταν ένα από τα εργαλεία για να μαλακώσει τη Ρωσία. Ήταν ιδανικά για αυτό", έγραψε ο παρατηρητής.

Ο συγγραφέας θυμήθηκε την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Πολωνούς, που δημοσιεύτηκε στην Gazeta Wyborcza το 2009. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Yastrszembsky, συνέβη μια εξαιρετική κατάσταση, αφού η Πολωνία «συνήθως περνά απαρατήρητη» στην πολιτική της Μόσχας. Ωστόσο, οι περισσότεροι Πολωνοί πολιτικοί εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησαν πως συμμετείχαν στο θέατρο σκιών, που τους κανόνισαν οι σύμμαχοι της Βαρσοβίας.

Οι ενέργειες των δυτικών χωρών, εξήγησε ο δημοσιογράφος, έρχονται σε αντίθεση με τους διακηρυγμένους στόχους προσέγγισης με τη Ρωσία και δημιούργησαν μια «κακή κατάσταση» για την Πολωνία, καθώς έγινε «εξαρτημένο εργαλείο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail