Το Ιράκ αγοράζει μαχητικά αεροσκάφη JF-17 από το Πακιστάν σε μια σημαντική αμυντική συμφωνία αξίας άνω του 1 δις δολαρίων

Freepen.gr - Το Ιράκ υπέγραψε συμφωνία για μαχητικά αεροσκάφη JF-17 με το Πακιστάν σε μια σημαντική αμυντική συμφωνία αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η Δημοκρατία του Ιράκ και η Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν συνήψαν συμφωνία για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών PAC JF-17 Thunder Block III 4,5 γενιάς, τα οποία θα κατασκευαστούν από το Αεροπορικό Συγκρότημα στην Κάμρα του Παντζάμπ στο Πακιστάν.

Το έγγραφο της συμφωνίας δεν έχει ακόμη υπογραφεί επίσημα και αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου της αμυντικής συμφωνίας από το ιρακινό κοινοβούλιο φέτος.

Η συμφωνία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα είναι η μεγαλύτερη αμυντική πώληση στο Πακιστάν στην ιστορία και περιλαμβάνει συνολικά 12 μαχητικά αεροσκάφη.

Το JF-17 είναι ένα κοινό αεροσκάφος μάχης που αναπτύχθηκε από την Κίνα και το Πακιστάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail