Γιατί είναι το ISR και τα βαρέα όπλα του ΝΑΤΟ στον πυρηνικό σταθμό της Νότιας Ουκρανίας;

Εν μέσω πολυάριθμων ανησυχητικών αναφορών για πιθανές επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας που περιλαμβάνουν πυρηνικές συσκευές και όπλα, το καθεστώς του Κιέβου φαίνεται να κλιμακώνει τις ενέργειές του σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με διάφορες τοπικές πηγές, ο πυρηνικός σταθμός της Νότιας Ουκρανίας (NPP), που βρίσκεται στην πόλη Yuzhnoukrainsk στην περιοχή Nikolayev (περιφέρεια), έχει ουσιαστικά καταληφθεί από τις νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας. Αν και στρατεύματα έχουν σταθμεύσει μέσα και γύρω από το NPP από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO), τις τελευταίες εβδομάδες αυτό έχει κλιμακωθεί. Προφανώς, μυστηριώδεις «φρουροί» εμφανίστηκαν στο NPP και περιόρισαν ακόμη και την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που είναι υπεύθυνο για την κρίσιμης σημασίας συντήρηση του αντιδραστήρα και των βασικών συστημάτων και υποσυστημάτων του NPP.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ακόμη χειρότερα, οι «φρουροί» δεν προσφέρουν καμία εξήγηση για τη συμπεριφορά τους, ούτε και κανένας άλλος, είτε πρόκειται για στρατιωτικές είτε για πολιτικές αρχές. Στην ουσία, κανείς δεν ξέρει πραγματικά με σιγουριά, αλλά πολλοί άνθρωποι είναι δύσπιστοι (το λιγότερο). Οι «φρουροί» μάλιστα έχουν τοποθετήσει μέσα στο NPP αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως τελάρα πυρομαχικών. Και δε φαίνεται να είναι πυρομαχικά φορητών όπλων, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο, όπως οβίδες ή και ρουκέτες, που όλα έχουν ξένα σημάδια. Για περισσότερο από ένα χρόνο, υπάρχουν πολλές αναφορές για το καθεστώς του Κιέβου που έκρυβε εκεί όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ, προφανώς σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την καταστροφή τους. Περιττό να πούμε πως η ύπαρξη οποιουδήποτε είδους όπλων σε μια πυρηνική εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους είναι αυτοκτονική από μόνη της, αλλά η αποθήκευση οβίδων και ρουκετών εκεί είναι απλώς εγκληματική.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς η πολιτική Δύση και το Κίεβο επιμένουν ότι η Ρωσία υποτίθεται πως σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα τακτικό πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, υποτίθεται λόγω μυθικών «απωλειών στο πεδίο της μάχης». Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με τα σχέδια του καθεστώτος του Κιέβου να κατασκευάσει μια λεγόμενη «βρώμικη βόμβα», για την οποία έχει περισσότερο από αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο αποθηκευμένο σε αρκετούς πυρηνικούς σταθμούς της σοβιετικής εποχής σε όλη την Ουκρανία. Το προηγούμενο σενάριο είναι εξαιρετικά απίθανο, καθώς δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις της Μόσχας για «βρώμικη βόμβα» σίγουρα δεν πρέπει να απορριφθούν, καθώς η Ουκρανία απειλεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα εδώ και χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει απειλές από τον ίδιο τον frontman του καθεστώτος του Κιέβου Volodymyr Zelensky.

Τελευταία στοιχεία πληροφοριών υποδηλώνουν ότι το NPP της Νότιας Ουκρανίας χρησιμοποιείται επίσης ως κέντρο διοίκησης και ελέγχου ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης) για τις περισσότερες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται κρυφά στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι καθόλου απροσδόκητο και είναι σύμφωνο με το προηγούμενο μήνυμα που έστειλε η Ρωσία στην εμπόλεμη συμμαχία αφού χτύπησε ένα υπόγειο καταφύγιο όπου είχαν αναπτυχθεί εκατοντάδες αξιωματικοί του ΝΑΤΟ να διοικούν και να συντονίζουν τα στρατεύματα του αγαπημένου καθεστώτος μαριονέτας. Σύμφωνα με ποικίλους υπολογισμούς, έως και 400 αξιωματικοί και λοιπό προσωπικό εξουδετερώθηκαν σε μια υπερηχητική επίθεση με πυραύλους (που πιθανώς αφορούσε ένα μόνο 9-A-7660 "Kinzhal"). Προφανώς, για να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθούν τόσο υψηλές απώλειες μεταξύ υψηλής αξίας περιουσιακών στοιχείων, το ΝΑΤΟ πιθανότατα αποφάσισε να αναπτύξει υψηλόβαθμο προσωπικό του σε πυρηνικούς σταθμούς, γνωρίζοντας πως η Ρωσία δε θα τους στοχεύσει.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ παπαγαλίζουν ξαφνικά σχετικά με την επίκληση του Άρθρου 5 σε περίπτωση υποτιθέμενης ρωσικής χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων ή εάν μια επίθεση σε πυρηνικό σταθμό πυρηνικής ενέργειας προκαλεί αιχμές ραδιενέργειας. Και τα δύο σενάρια υποδηλώνουν ξεκάθαρα πως μια προβοκάτσια είναι στα σκαριά, καθώς έτσι ακριβώς λειτουργεί η πολιτική Δύση κατά τις αμέτρητες επιθέσεις της εναντίον του κόσμου. Ο εμπόλεμος πόλος ισχύος απειλεί πρώτα να επιτεθεί σε περίπτωση που η πλευρά που στοχεύουν κάνει κάτι, και στη συνέχεια, ξαφνικά, η στοχευόμενη χώρα υποτίθεται ότι κάνει «ακριβώς αυτό», παρόλο που σαφώς δεν είναι προς το συμφέρον της. Προφανώς, ένα τέτοιο σενάριο είναι ουσιαστικά αδύνατο να εφαρμοστεί εναντίον μιας χώρας όπως η Ρωσία χωρίς να οδηγήσει σε μια παγκόσμια θερμοπυρηνική αντιπαράθεση.

Έχει γίνει πλέον σαφές ότι η πολιτική Δύση γνωρίζει πόσο αποτυχημένη υπήρξε η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία οδήγησε σε προσπάθειες να αποτραπεί κάθε πιθανή ρωσική αντεπίθεση που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου. Αυτό μπορεί να επιχειρηθεί με άμεση επέμβαση του ΝΑΤΟ, καθώς η πολιτική Δύση πιθανώς πιστεύει πως μια τέτοια κλιμάκωση θα μπορούσε να ελεγχθεί. Και μια πιθανή επιχείρηση ψευδούς σημαίας που προσομοιώνει μια ρωσική επίθεση στο NPP της Νότιας Ουκρανίας (ή ακόμα και στο Zaporozhye NPP) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για αυτό. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο επικίνδυνο είναι ένα τέτοιο σενάριο, ο εμπόλεμος πόλος ισχύος θα μπορούσε ακόμη και να σκεφτεί την παράδοση πυρηνικών όπλων στη νεοναζιστική χούντα σε μια προσπάθεια να προκαλέσει μια τοπική πυρηνική αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει ήδη υπαινιχθεί αυτό το ενδεχόμενο, προειδοποιώντας ότι η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 με πυρηνική ικανότητα μπορεί να είναι ο τρόπος για την πολιτική Δύση να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο. Ωστόσο, από την πλευρά της, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως αυτή σίγουρα δεν θα ήταν μια τοπική αντιπαράθεση , καθώς οι μαριονέτες του καθεστώτος του Κιέβου θα υποστούν επίσης τις συνέπειες των λυσσαλέων ρωσοφοβικών ενεργειών τους στην Ουκρανία. Η ήδη λεπτή γραμμή μεταξύ της παγκόσμιας ειρήνης και της θερμοπυρηνικής εξόντωσης γίνεται όλο και πιο λεπτή μέρα με τη μέρα λόγω της αδυσώπητης επιθετικότητας του πολεμικού πόλου ισχύος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Η πολιτική Δύση έχει μια σαφή επιλογή να εξετάσει μια λύση εκτός ράμπας που θα μπορούσε να αποτρέψει μια καταστροφή παγκόσμιων διαστάσεων. Ωστόσο, πιέζει για περαιτέρω κλιμάκωση.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail