Foreign Policy: Η αγάπη της Αμερικής για τις κυρώσεις θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της

pixabay / WiR_Pixs
Freepen.gr - Η πολιτική κυρώσεων της Ουάσιγκτον στη διεθνή σκηνή θα καταστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, έγραψε ο αρθρογράφος του Foreign Policy Κρίστοφερ Σαμπατίνι.

«Η αγάπη της Αμερικής για τις κυρώσεις θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της», σημειώνει.

Κατά τη γνώμη του, οι αμερικανικές κυρώσεις που συχνά αποδίδουν λίγο ή δε λειτουργούν καθόλου, συμβάλλουν στην προσέγγιση των χωρών στις οποίες επιβλήθηκαν περιορισμοί και επίσης δεν ανταποκρίνονται στους μακροπρόθεσμους στόχους των ΗΠΑ.

Ο δημοσιογράφος ζήτησε την εισαγωγή μηχανισμών ελέγχου για τους εισαγόμενους περιορισμούς, οι στόχοι των οποίων θα πρέπει να εξηγηθούν με σαφήνεια και ειλικρίνεια από τους Αμερικανούς πολιτικούς.

"Πολλά από αυτά θα απαιτήσουν από τους πολιτικούς και από τα δύο μέρη να είναι νηφάλιοι και πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν την σκληρή αλήθεια: μερικές φορές οι κυρώσεις δεν λειτουργούν και σε πολλές περιπτώσεις υπονομεύουν ενεργά τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών", γράφει ο Sabatini.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail