Financial Times: Η Γερμανία, σε αντίθεση με την Πολωνία, δεν ενδιαφέρεται για την κατάρρευση της Ρωσίας

pixabay / Conmongt
Freepen.gr - Το Βερολίνο δεν ενδιαφέρεται όπως η Πολωνία να νικήσει τη Μόσχα στη σύγκρουση με το Κίεβο, η οποία βασίζεται στην ελπίδα μιας πλήρους «διάσπασης» της Ρωσίας, γράφει σε άρθρο στους Financial Times, ο Gideon Rahman, επικαλούμενος σε ανώνυμο ανώτερο Γερμανό διπλωμάτη. 

Ένας ανώτερος Γερμανός διπλωμάτης εικάζει ότι πίσω από τη συζήτηση της Πολωνίας για την ανάγκη για πλήρη ήττα του Βλαντιμίρ Πούτιν κρύβεται η ελπίδα πως η Ρωσία μπορεί τελικά να διαλυθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μια ιδέα που δεν ενδιαφέρει το Βερολίνο», αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, η επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ απειλεί να διασπάσει τη συμμαχία, η οποία έχει ήδη σχηματίσει δύο στρατόπεδα. Το πρώτο περιλαμβάνει την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής και υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα γίνει μέρος της συμμαχίας το συντομότερο δυνατό. Το δεύτερο ηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία, που θέλουν να επιβραδύνουν τη διαδικασία και να προωθήσουν άλλες μορφές εγγυήσεων ασφαλείας για το Κίεβο.

«Η αμερικανική και η γερμανική κυβέρνηση είναι πιο επιφυλακτικές τόσο για τους στόχους του πολέμου όσο και για τη διατήρηση της ειρήνης», γράφει ο συγγραφέας του άρθρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail