Η Ουκρανία δεν αρκείται μόνο στα F-16, ονειρεύεται F/A-18 Hornets, F-15 και Eurofighter

pixabay / Bradpcs
Freepen.gr - Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία από τους δυτικούς υποστηρικτές της δεν είναι τα μόνα στρατιωτικά αεροσκάφη που θέλει το Κίεβο, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της διοίκησης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ.

"Η Ουκρανία εξετάζει και θα εξετάσει άλλους τύπους αεροσκαφών που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ικανότητες μάχης", δήλωσε ο Ignat σε εθνικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς όταν ρωτήθηκε για το Κίεβο που ενδεχομένως θα αποκτήσει αμερικανικής κατασκευής F/A-18 Hornets από την Αυστραλία.

Ωστόσο, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει υπερβολική πίεση στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, καθώς εξαρτάται από τη Δυτική βοήθεια, παραδέχτηκε.

Ο Ignat είπε ότι τα F/A-18 και F-15 που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, καθώς και το Eurofighter Typhoon, έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ότι το Κίεβο θα εξακολουθήσει να επικεντρώνεται στην απόκτηση F-16 πρώτα, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί πιλότοι θα μπορούσαν να μάθουν να τα πετούν νωρίτερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail