Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι πληρεξούσιοι συγκέντρωσαν μεγάλη δύναμη στο μέτωπο με τον συριακό στρατό στο Deir Ezzor

sdf-press.com
Freepen.gr - Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και οι πληρεξούσιοί του είχαν συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη στη γραμμή επαφής με τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) και τους συμμάχους του στη βορειοανατολική επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, ανέφερε το Sputnik στις 8 Ιουλίου.

Επικαλούμενο τοπικές πηγές, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέπτυξαν εκατοντάδες στρατεύματα και οχήματα κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

«Οι δυνάμεις των SDF έφεραν μεγάλες στρατιωτικές ενισχύσεις που αποτελούνταν από περισσότερα από 500 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων αμερικανικής κατασκευής, από την πόλη al-Qamishli στην ύπαιθρο της επαρχίας al-Hasakah, στις πόλεις Jadeed Akidat, al-Busira, al- Shuhail, al-Izba καθώς και η περιοχή al-Mammal και τα κοιτάσματα πετρελαίου al-Omar, στα οποία βρίσκεται η παράνομη αμερικανική βάση, στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor», είπε η πηγή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανέπτυξε πρόσθετες ενισχύσεις στις βάσεις του στο al-Omar και στο Conoco και πραγματοποίησε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων με τους πληρεξουσίους του εκεί.

Σύμφωνα με το Sputnik, αρκετοί μαχητές των SDF μίλησαν για σχέδιο των ΗΠΑ να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον επτά βασικών πόλεων στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, τη Χάτλα, την Αλ Τζενέινα, το Μουράτ, το Μαζλούμ, την αλ-Χουσεϊνία, την Αλ Ταμπία και το Κασάμ. κατέχονται από τον SAA και τους συμμάχους της.

Ωστόσο, τοπικές πηγές διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς και είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι οι SDF ανέπτυξαν μεγάλη δύναμη από την αλ-Χασάκα στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ, επειδή θέλει να αντικαταστήσει τοπικούς Άραβες μαχητές μετά την αύξηση των επιθέσεων του ISIS εκεί.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail