Ινδία και ΗΑΕ λένε bye bye στο δολάριο με συμφωνία για τη χρήση εθνικών νομισμάτων στο διμερές εμπόριο

Freepen.gr - Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) υπέγραψαν συμφωνία για τη διεξαγωγή του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών στα δικά τους εθνικά νομίσματα, μειώνοντας έτσι την εξάρτηση από το δολάριο ΗΠΑ.

Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, Άμπου Ντάμπι, από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι το Σάββατο. Ο Ινδός πρωθυπουργός έκανε μια ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα των Εμιράτων ενώ επέστρεφε στη χώρα του από επίσκεψή του στο Παρίσι.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης μια άλλη συμφωνία, η οποία τους επιτρέπει να συνδέσουν τα συστήματα γρήγορων πληρωμών τους, δηλαδή την Ενιαία Διεπαφή Πληρωμών (UPI) της Ινδίας με την Πλατφόρμα Άμεσης Πληρωμής (IPP) των ΗΑΕ.

Το μνημόνιο κατανόησης για την προώθηση της χρήσης τοπικών νομισμάτων -- της ρουπίας Ινδίας (INR) και του Ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (AED) -- για διασυνοριακές συναλλαγές, υπεγράφη από τον διοικητή της Αποθεματικής Τράπεζας της Ινδίας και τον ομόλογό του στο Κεντρική Τράπεζα των ΗΑΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail