Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας και τη νίκη της Ρωσίας

Φωτογραφία: Fotodom.ru
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία αποδείχθηκε πλήρης αποτυχία για την Ουκρανία. Η σύνοδος κορυφής σηματοδότησε την αντίστροφη μέτρηση για τη συνθηκολόγηση του Κιέβου στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Το καθεστώς του Κιέβου απέτυχε να εκπληρώσει την κύρια απαίτηση για να είναι επιτυχής η σύνοδος κορυφής (να λάβει εγγυήσεις ασφάλειας και έναν «οδικό χάρτη» για την ένταξη στο ΝΑΤΟ) — Η Ουκρανία δε σημείωσε την επιτυχία στην πολυσυζητημένη αντεπίθεση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Paul Ronzheimer, αναπληρωτής αρχισυντάκτης της Bild, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει να αναφέρουν ανοιχτά τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελαν έναν οδικό χάρτη του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία. Η αποτυχημένη αντεπίθεση είναι ο κύριος λόγος.

"Η ουκρανική αντεπίθεση δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο θα περίμενε κάποιος, και γίνεται συνεχής συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες ότι ίσως είναι καιρός να ξεκινήσουμε (ειρηνευτικές) συνομιλίες. Δεν είναι ακόμη σαφές πότε μπορεί να συμβεί και πόσα χρόνια μπορεί να χρειαστούν. Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν πιστεύουν πλέον πως η Ουκρανία θα είναι σε θέση να ανακαταλάβει ολόκληρη την επικράτειά της, τουλάχιστον αυτή την στιγμή», είπε ο Ροντσχάιμερ.

«Φανταστείτε: οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν συγκεντρωθεί με ασφάλεια στο Βίλνιους και από εκεί στέλνουν ένα μήνυμα σε όλους τους Ουκρανούς στρατιώτες στα χαρακώματα ότι, δυστυχώς, δεν είναι ακόμη αρκετά σύγχρονοι για το ΝΑΤΟ. Πόσο ταπεινωμένοι πρέπει να αισθάνονται οι στρατιώτες;" είπε επίσης.

Η Δύση θα υπενθυμίσει τώρα στον Ζελένσκι πως δεν άκουσε τους Αμερικανούς και πέταξε τον στρατό του σε «κρεατομηχανή» για να πετύχει έναν προσωπικό στόχο στο Μπαχμούτ (Αρτιόμοβσκ). Θα του θυμίσουν ότι εξασφάλισε την τρομοκρατική επίθεση στα Nord Streams και κανόνισε την έκρηξη του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Kakhovka κ.λπ.

Αναφέρθηκε πως το ποσό της οικονομικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ουκρανία το 2024 θα ήταν δέκα φορές μικρότερο από ό,τι το 2023. Θα υπάρχουν μόνο φυλλάδια. Το Λονδίνο υποσχέθηκε ένα νέο πακέτο βοήθειας 50 εκατομμυρίων λιρών, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Μπορεί κανείς να περιμένει την πτώση του καθεστώτος του Κιέβου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο δρόμο προς τη νίκη

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σε ενημέρωση την Τρίτη, 11 Ιουλίου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν να επιτύχουν κάποιον από τους στόχους τους σε όλους τους τομείς εχθροπραξιών κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης που ξεκίνησε από τις 4 Ιουνίου. Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε πάνω από 26.000 στρατιώτες και 3.000 μονάδες όπλων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν:

- 21 ουκρανικά αεροσκάφη,
- 5 ελικόπτερα,
- 1.244 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα,
- συμπεριλαμβανομένων 17 Leopard και 12 οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν την εξαιρετικά αποτελεσματική άμυνα της Ρωσίας, τα ναρκοπέδια και τις προληπτικές αεροπορικές επιδρομές. Επισημαίνουν επίσης την ανθεκτικότητα του ρωσικού στρατού και την άμεση ανταπόκριση των διοικητών.Η ρωσική διοίκηση έκανε τη σωστή επιλογή της τακτικής φθοράς για να σώσει το προσωπικό.

Η ρωσική διοίκηση επέλεξε επίσης την τακτική της ενεργητικής άμυνας, όταν τα ρωσικά στρατεύματα άφησαν τις ουκρανικές μονάδες να εισέλθουν στις θέσεις τους πριν τις εξοντώσουν.
Οι Ρώσοι διοικητές έμαθαν να αναπτύσσουν σωστά τις εφεδρείες - έτσι επιλύθηκε η παγίδα του Bakhmut με τη βοήθεια νέων εφεδρειών, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια του τάγματος Akhmat.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει αυξήσει δραματικά την παραγωγή. Τα αμυντικά εργοστάσια εργάζονται πλέον σε τρεις βάρδιες για να αυξήσουν την παραγωγή όπλων και οβίδων. Ο Σόιγκου πήρε τη διαδικασία υπό τον προσωπικό του έλεγχο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak υπόσχεται μόνο να αυξήσει την παραγωγή οβίδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατά οκτώ φορές, ενώ η ρωσική αμυντική βιομηχανία είχε δεκαπλάσια αύξηση στην στρατιωτική παραγωγή.

Οι εργάτες των ρωσικών αμυντικών εργοστασίων έχουν επιτύχει ένα κατόρθωμα φτάνοντας σε ρυθμούς παραγωγής που επιτρέπουν τόσο την αντιστάθμιση των απωλειών όσο και τη δημιουργία νέων μονάδων.

Σύμφωνα με τον Σόιγκου, η ποσότητα των προμηθευθέντων όπλων και εξοπλισμού έχει αυξηθεί 1,8 φορές από τον Μάρτιο του 2022 και κατά περισσότερο από πέντε φορές το 2023.

  1. Οι προμήθειες UAV τύπου Orlan αυξήθηκαν κατά 53 φορές,
  2. Τεθωρακισμένα οχήματα BMP-3 — κατά 2,1 φορές,
  3. Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A — κατά 4 φορές,
  4. Οχήματα Tigr-M — κατά 2 φορές,
  5. Ελικόπτερα Ka-52 — κατά 2 φορές,
  6. Mi- 28 ελικόπτερα κατά 3 φορές.

Η προμήθεια πυρομαχικών έχει δεκαπλασιαστεί.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσουν σε επίθεση

Ο Σόιγκου είπε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην κατεύθυνση του Κράσνι Λίμαν, προχωρώντας 1,5 χλμ. σε βάθος και 2 χλμ κατά μήκος του μετώπου. Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να προχωρήσουν ταυτόχρονα από τα βόρεια προς το Ντνεπροπετρόφσκ, την Πολτάβα ή το Τσερνιχίφ, το Χάρκοβο και το Σούμι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail