Η Αργεντινή ζητά ένταξη στους BRICS


Freepen.gr - Η είσοδος της Αργεντινής στους BRICS θα επιτρέψει στη χώρα να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές της θέσεις στη διεθνή σκηνή, δήλωσε στο RIA Novosti ο Mariano Kestelboim, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Αργεντινής στη Mercosur.

Η Mercosur είναι μια κοινή αγορά χωρών της Νότιας Αμερικής που ενώνει την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Ως πλήρης ένωση, ιδρύθηκε το 1991, όταν υπογράφηκε συμφωνία στην πρωτεύουσα της Παραγουάης Ασουνσιόν για τη δημιουργία μιας τελωνειακής ένωσης και μιας κοινής αγοράς. Η Mercosur συγκεντρώνει 250 εκατομμύρια ανθρώπους και περισσότερο από το 75% του συνολικού ΑΕΠ της ηπείρου.

«Αν μπορεί η Αργεντινή να ενταχθεί στους BRICS, αυτό θα ήταν μια σοβαρή ευκαιρία για τη χώρα να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση στη διεθνή σκηνή», είπε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Mercosur.

Πρόσθεσε πως οι χώρες BRICS, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να παράσχουν στην Αργεντινή «πολιτική υποστήριξη για την προστασία των συμφερόντων της».

Νωρίτερα, το πρακτορείο Télam, επικαλούμενο την επικεφαλής της τράπεζας, Ντίλμα Ρούσεφ, ανέφερε ότι η Αργεντινή θα μπορούσε να ενταχθεί στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS τον Αύγουστο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail