Μεντβέντεφ: Η Πολωνία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, αν αναπτυχθούν σε αυτή!

Ekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Η πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία μπορεί να ωθήσει τη χώρα να τα χρησιμοποιήσει, δήλωσε στο TASS ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σχολιάζοντας τις φιλοδοξίες της Πολωνίας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Nuclear Sharing του ΝΑΤΟ, είπε: «Ο μόνος κίνδυνος που προκύπτει από το αίτημα για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα».

Νωρίτερα, ο Πολωνός Πρωθυπουργός Morawiecki ανακοίνωσε πως η Βαρσοβία θα ήθελε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ Nuclear Sharing εν μέσω των προθέσεων της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης τύπου την Παρασκευή, ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, είπε ότι δεν έχει απολύτως τίποτα να πει για αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δε βλέπουν ρωσικές προθέσεις να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail