Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου - Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και την προστασία των πεζών, τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Παλατάκι Χαϊδαρίου, ο μεταλλικός φορέας της νέας πεζογέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα πεζογέφυρα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές.

Παρόντες στην επίβλεψη των χθεσινοβραδινών εργασιών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.

Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.

Πρόκειται για την πέμπτη στη σειρά που ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολικό  προϋπολογισμό δημοπράτησης και για τις 5 γέφυρες, τα 13 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου , η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος,η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρος Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή, η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και η πεζογέφυρα στη  Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο. 

Σε δηλώσεις του  Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ενισχύουμε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, στη Λεωφόρο Αθηνών. Στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται οι περισσότερες διελεύσεις πεζών, σε έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος πράσινης σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες καθώς, η διέλευση των πεζών θα γίνεται υπέργεια». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται στη λεωφόρο Αθηνών.
Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνονται νέες πεζογέφυρες σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένο ποσοστό επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail