«Η Δύση βλέπει την Ουκρανία ως αποικία»

Vladimir Smirnov/TASS
Freepen.gr - Τα σχέδια για μετεγκατάσταση θρησκευτικών κειμηλίων από το μοναστήρι της Λαύρας του Κιέβου-Πετσέρσκ στη Δύση καθιστούν σαφές ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζεται ως αποικία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

"Είναι παράδοση για τις αποικιακές δυνάμεις να συμπεριφέρονται σαν ληστές στις εθνικές και πολιτιστικές κληρονομιές των χωρών που θεωρούν ως αποικίες τους. Αναμφίβολα, θεωρούν την Ουκρανία ως αποικία τους, όχι απλώς το φέουδο τους", επεσήμανε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η κλοπή εθνικών πολύτιμων αντικειμένων είναι χαρακτηριστική των συναλλαγών της Δύσης με διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, και τα δυτικά μουσεία έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες για κλεμμένα αντικείμενα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail