Η Ούρσουλα τοποθετεί μια Αμερικανίδα για να καταστρέψει την ευρωπαϊκή οικονομία;

Η οικονομία της Ευρωζώνης είναι σε κακή κατάσταση. Είναι σαν ένας άρρωστος κολλημένος στο κρεβάτι. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε μόνο κατά 0,1%. Δεν είναι καθόλου πολύ.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ισπανία και η Ιταλία πέτυχαν μια μικρή αύξηση 0,5%, ενώ η Γαλλία έφτασε το 0,2%.

Αλλά η Γερμανία, η δύναμη της Ευρώπης, δεν αναπτύχθηκε καθόλου. Συνολικά, είναι ασφαλές να πούμε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης είναι στάσιμη. Και έτσι, δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Η Γερμανία, η οικονομική δύναμη της Ευρώπης, αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο καθώς μεγάλες εταιρείες εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω αδύναμων προοπτικών. Που κατευθύνονται; Λοιπόν, φαίνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το κατάλληλο μέρος.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες σε βιομηχανίες όπως ο χάλυβας και τα λιπάσματα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και μετακομίζουν στις ΗΠΑ. Γιατί; Όλα έχουν να κάνουν με σταθερές τιμές ενέργειας και γενναιόδωρη κρατική υποστήριξη. Οι επιδοτήσεις μπορούν να κάνουν θαύματα!

Εκκλήσεις για αντίδραση

Καθώς αυτή η τάση συνεχίζεται, υπάρχουν αυξανόμενες εκκλήσεις εντός της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να εντείνει το παιχνίδι της και να αντισταθεί σε αυτήν την έξοδο. Ωστόσο, η Επίτροπος της ΕΕ Ursula Von Der Leyen δε φαίνεται να έχει διάθεση για κάτι τέτοιο.


Η Ursula Von Der Leyen θεωρούνταν πάντα μια πολιτική με ισχυρό δεσμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντάς της την ταμπέλα μιας πολιτικού βαθέος κράτους. Και τώρα, έχει αποδείξει ότι η αγάπη της για την Αμερική είναι γνήσια. Σε μια ιστορική κίνηση, ένας Αμερικανός ειδικός θα ενταχθεί στην Ε.Ε.

Η Fiona Scott Morton, γνωστή ως μια από τις κορυφαίες οικονομολόγους παγκοσμίως στον τομέα της, με εντυπωσιακό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ιστορικό δημόσιου τομέα, διορίστηκε ως επικεφαλής οικονομολόγος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, η απόφαση αυτή αντιμετώπισε αντιδράσεις, κυρίως από Γάλλους πολιτικούς.

Η απόφαση της Επιτροπής να προσελκύσει την Σκοτ ​​Μόρτον, καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, έχει πυροδοτήσει διαμάχη. Γιατί; Λοιπόν, είναι Αμερικανίδα πολίτης, καθιστώντας την το πρώτο άτομο εκτός ΕΕ που κατέχει τόσο υψηλόβαθμη θέση στην Επιτροπή. Και υπάρχουν περισσότερα σε αυτό.

Έχει ιστορικό συμβουλών για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης συνεργασίας της με τη Microsoft για τη συμφωνία της με την Activision. Τώρα, αναλαμβάνει έναν ρόλο όπου θα συμβουλεύει πρωτίστως για έρευνες και κανονισμούς που στοχεύουν μεγάλους αμερικανικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Μια Αμερικανίδα Insider

Η Σκοτ ​​Μόρτον δεν είναι οποιαδήποτε οικονομολόγος. Είναι επίσης πρώην ρυθμιστής αντιμονοπωλιακής αρχής των ΗΠΑ και αξιοσέβαστη ακαδημαϊκός που έχει αναζωπυρώσει την εστίαση των Ηνωμένων Πολιτειών στον περιορισμό της ισχύος των μεγάλων εταιρειών στην αγορά, ειδικά στη σφαίρα της Big Tech.

Αλλά. Περίμενε ένα λεπτό. Έχουμε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση εδώ. Προφανώς, μια Αμερικανίδα οικονομολόγος προσλαμβάνεται για να βοηθήσει την Ούρσουλα και τις Βρυξέλλες να μειώσουν τον ανταγωνισμό. Αλλά ας είμαστε αληθινοί, πιστεύουμε πραγματικά πως θα συμβεί αυτό;

Η Αμερική μπορεί να λέει ότι είναι όλα για τη δημοκρατία και το δίκαιο μερίδιο, αλλά είναι πραγματικά; Ποτέ, φαίνεται ότι θέλουν απλώς να κάνουν τους πάντες μαριονέτα τους. Και τώρα ο Μπάιντεν θέλει η ΕΕ να είναι και η μικρή μαριονέτα της Αμερικής.

Η επιλογή της Ούρσουλα για μια Αμερικανίδα που θα βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτηση προκαλεί κάποια ανησυχία.

Ο διορισμός Αμερικανίδας οικονομολόγου για να βοηθήσει την Ούρσουλα και τις Βρυξέλλες στη μείωση του ανταγωνισμού εγείρει αμφιβολίες για τις προθέσεις πίσω από αυτό. Είναι μια κατάσταση που φαίνεται ύποπτη και δυνητικά διορθωμένη από την αρχή. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό, καθώς η αλήθεια στα παρασκήνια μπορεί να είναι πιο αποκαλυπτική από ό,τι περιμένουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail