Η Βόρεια Κορέα απειλεί να καταρρίψει αμερικανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της

pixabay / Chickenonline
Η Βόρεια Κορέα απείλησε να καταρρίψει τα αναγνωριστικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών σε περίπτωση που παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της και περάσουν στο έδαφός της.

Η Πιονγκγιάνγκ εξέδωσε την αυστηρή προειδοποίηση νωρίς τη Δευτέρα μέσω ενός ανώνυμου εκπροσώπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας, τον οποίο επικαλέστηκε το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Η προειδοποίηση ήρθε αφότου Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι υποστήριξαν πως αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη είχαν παραβιάσει πρόσφατα τον εναέριο χώρο της χώρας κοντά στην ανατολική ακτή.

«Ειδικά στην Ανατολική Θάλασσα, αεροσκάφη στρατηγικής αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας κατά δεκάδες χιλιόμετρα πολλές φορές», είπε ο ανώνυμος εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας.

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δε θα συμβεί ένα συγκλονιστικό περιστατικό όπου ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ θα καταρριφθεί πάνω από την Ανατολική Θάλασσα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η δήλωση ανέφερε επίσης προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες ο Βορράς κατέρριψε ή αναχαίτισε αμερικανικά αεροσκάφη στα σύνορά του με τη Νότια Κορέα και στα ανοιχτά της ακτής.

Η Βόρεια Κορέα έχει επικρίνει συχνά τις ΗΠΑ επειδή πετούσαν αεροσκάφη επιτήρησης κοντά στη χερσόνησο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βορρά κατήγγειλε επίσης τις ΗΠΑ για την πρόσφατη κίνησή τους να στείλουν ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο σε ύδατα κοντά στην Κορεατική Χερσόνησο.

Το υποβρύχιο έφτασε στο λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έξι χρόνια που ένα υποβρύχιο SSGN, ή ένα υποβρύχιο με πυραύλους κρουζ, σταμάτησε σε λιμάνι της Νότιας Κορέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail