Οι ποσοστώσεις μεταναστών θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ΕΕ, λέει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας

Kövér László Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Freepen.gr - Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποχρεωτική κατανομή των μεταναστών θα οδηγήσει σε ακραία αποδυνάμωση του μπλοκ, στην καλύτερη περίπτωση, και στη χειρότερη, θα οδηγήσει στην καταστροφή ολόκληρου του μπλοκ, δήλωσε ο πρόεδρος του ουγγρικού κοινοβουλίου László Kövér την Τετάρτη σε πανεπιστήμιο στη Σλοβακία που γίνονται θερινά μαθήματα της ουγγρικής γλώσσας, γράφει η ιστοσελίδα magyarhirlap.hu.

Ο Kövér είπε πως οι ρίζες πολλών από τα τρέχοντα προβλήματα της ηπείρου ανάγονται στην περίοδο της αλλαγής καθεστώτος και συνδέονται με τη διάλυση της πρώην παγκόσμιας τάξης και την παραβίαση των προηγουμένως αποδεκτών κανόνων. Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα δεκαετιών λανθάνουσας διεργασίας, όπως η οικονομική κρίση και η μετανάστευση, έχουν έρθει στην επιφάνεια και έχουν ξεπεράσει ακόμη και τους πιο άγριους εφιάλτες.

Μιλώντας για την απόφαση για σύστημα ποσοστώσεων για την υποχρεωτική κατανομή των μεταναστών, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ερωτήματα για την εφαρμογή του, όπως πώς θα επιλέγονταν οι προς μετεγκατάσταση, πώς θα κρατούνταν στη χώρα και τι επίπεδο φροντίδας θα λάμβαναν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν απαντώνται, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Αλλά μετά θα πρέπει να ρωτήσετε περί τίνος πρόκειται πραγματικά», είπε ο Kövér. Και πρόσθεσε: «Αν ο στόχος δεν είναι να καταστρέψουμε την ΕΕ, κάτι που δεν αποκλείω, τότε ο στόχος είναι τουλάχιστον να αποδυναμωθεί η ΕΕ σε σημείο αμέτρητου και ακραίου χάους». 

Στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο ομιλητής μίλησε και για τη μετανάστευση από την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει δημογραφική καταστροφή, με τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι στιγμής. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα έρευνας στη Σουηδία, επεσήμανε ότι το 70 τοις εκατό των Ουκρανών που διέφυγαν δεν θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους και ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των ανθρώπων, σε αντίθεση με εκείνους από την Αφρική και τις αραβικές χώρες, είναι καλά μορφωμένοι και θα βρει δουλειά.

«Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι ένα καθαρό δημογραφικό κέρδος για μια στάσιμη, άτεκνη, εγωιστική κανιβαλιστική κοινωνία», είπε ο Kövér.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail