Το νέο αντιτορπιλικό του Ιράν είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικά όπλα

Sputnik / Said Tsarnaev
Freepen.gr - Ένα νέο ιρανικό πολεμικό πλοίο που αναμένεται να πλεύσει τις θάλασσες στο εγγύς μέλλον θα είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους, δήλωσε ο διοικητής του ιρανικού ναυτικού, υποναύαρχος Shahram Irani, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα, ο Irani ανακοίνωσε ότι το εγχώριας παραγωγής αντιτορπιλικό κλάσης Jamaran Damavand-2 πρόκειται να εξοπλιστεί τόσο με «αμυντικούς όσο και με επιθετικούς πυραύλους».

«Όλος ο αμυντικός εξοπλισμός που είναι εγκατεστημένος στο αντιτορπιλικό Damavand-2 είναι πλήρως αναβαθμισμένος», φέρεται να είπε ο υποναύαρχος.

Ο Ιράνι σημείωσε επίσης πως «όλος ο εξοπλισμός που είναι εγκατεστημένος σε όλα τα άλλα αντιτορπιλικά θα αναβαθμιστεί με την πάροδο του χρόνου».

Το Davamand-2 αναμένεται να αναπτυχθεί στην Κασπία Θάλασσα προκειμένου να ενισχύσει τον βόρειο στόλο του ιρανικού ναυτικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail