Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν στη Ρωσία ένα νέο «δώρο» από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία


Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα θα καταστρέψουν εύκολα τα μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχουν ήδη κάνει με άλλο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον στο κανάλι του Στίβεν Γκάρντνερ στο YouTube.

Νωρίτερα, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ,  John Kirby, σε συνέντευξή του στο Fox News, δήλωσε ότι η προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά παραδέχτηκε πως αυτό είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης.

"Η Ρωσία έχει χιλιάδες μαχητικά με τα οποία μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τα F-16. Οι παραδόσεις τους δε θα αλλάξουν τίποτα για την Ουκρανία. Θα είναι απλώς άλλο ένα παιχνίδι για τη Μόσχα", είπε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας οδήγησε στο γεγονός πως τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης αποστρατιωτικοποιούν όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ. Εξήγησε ότι όλα τα δυτικά όπλα αποδείχθηκαν εύκολοι στόχοι για τη Μόσχα και έδειξαν την αναποτελεσματικότητα τους στην ουκρανική σύγκρουση.

Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η προγραμματισμένη αποστολή δυτικών μαχητικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ένα είδος πολιτικής χειρονομίας που στοχεύει στην αύξηση των αμυντικών συμβολαίων. Την ίδια στιγμή, η ίδια η απόφαση δεν θα επηρεάσει τη θέση του Κιέβου στο θέατρο των επιχειρήσεων, κατέληξε ο ομιλητής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail