Μην κοιτάτε τώρα, αλλά το απόλυτο χάος εξαπολύεται σε όλο τον κόσμο

pixabay
Η σχετική γαλήνη και ηρεμία που απολαμβάναμε εδώ και αρκετούς μήνες έχει γκρεμιστεί. Ξαφνικά, το χάος ξεσπά σε όλο τον κόσμο. Οι ταραχοποιοί βάζουν φωτιές σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία, η IDF μόλις διεξήγαγε τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη από το 2002, και οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται ότι θέλουν να επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia. Εάν αυτή η εγκατάσταση βομβαρδιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει μια πυρηνική καταστροφή πολύ χειρότερη από αυτή που είδαμε στο Τσερνόμπιλ το 1986. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, πιστεύω ότι η παγκόσμια αστάθεια θα είναι ο κανόνας για το υπόλοιπο του 2023 και μετά. Πολύ περισσότερες εμφύλιες αναταραχές και πόλεμοι είναι μπροστά, και αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Προσωπικά, έχω μείνει απολύτως έκπληκτος από την τρομερή βία που λαμβάνει χώρα στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, 5.662 οχήματα έχουν πυρποληθεί κατά τη διάρκεια των ταραχών μέχρι στιγμής:

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις ζημιές σε ανθρώπους και περιουσίες κατά τη διάρκεια των έξι ως τώρα νυχτών ταραχών που προκλήθηκαν από τον θάνατο αστυνομικού εφήβου Αλγερινής καταγωγής σε προάστιο του Παρισιού σε τροχαίο, αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν 5.662 πυρκαγιές οχημάτων, αναφέρει η Le Parisien.

Η εκτεταμένη καταστροφή οχημάτων, που όπως μαρτυρούν οι εικόνες που καταγράφηκαν στις περιοχές αναταραχής στη Γαλλία, δεν περιλαμβάνουν μόνο ιδιωτικά αυτοκίνητα αλλά και φορτηγά και λεωφορεία. Στόχος βανδάλων έχουν γίνει και τα τραμ. Σε μια ευρέως αναφερθείσα περίπτωση, ένα μεγάλο φορτηγό κλάπηκε από λεηλατούντες για να πέσει πάνω στις πόρτες ενός εμπορικού κέντρου για να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμπορεύματα μέσα. Μόνο το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν 1.919 πυρκαγιές οχημάτων.

Η Γαλλία έχει δει πολλές ταραχές τα τελευταία χρόνια, αλλά τίποτα σαν αυτό.

Τουλάχιστον 1.000 κτίρια πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των ταραχών, και αυτό περιλαμβάνει 254 αστυνομικά τμήματα:

Ωστόσο, οι ζημιές δεν περιορίστηκαν σε καμμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία. Όπως μαρτυρούν τα κυβερνητικά στοιχεία, τουλάχιστον 1.000 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές κατά τις ταραχές. Αυτό περιλαμβάνει επιθέσεις σε 254 αστυνομικά τμήματα, καθώς και σε δεκάδες δημαρχεία, σχολεία, ταχυδρομεία και ιδιωτικές εμπορικές ιδιοκτησίες που έγιναν στόχοι για εμπρησμό ή λεηλασία.

Οι ταραχοποιοί έχουν ήδη προκαλέσει ζημιά ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων και αυτή η κρίση δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Αλλά αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια ιστορία αυτήν την στιγμή.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει την πιο εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση που έχουμε δει στη Δυτική Όχθη από το 2002:

Πάνω από 1.000 στρατιώτες του IDF συμμετείχαν στην εκστρατεία, η οποία φαινόταν να είναι η μεγαλύτερη στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Μιλώντας μαζί με τον Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε πως η Jenin «τα τελευταία δύο χρόνια είχε γίνει εργοστάσιο τρομοκρατίας. Τις προηγούμενες δύο μέρες, αυτό τελείωσε».

«Διακόψαμε τη διαδικασία κατασκευής όπλων, κατασχέσαμε χιλιάδες βόμβες, καταστρέψαμε δεκάδες εγκαταστάσεις παραγωγής, εργαστήρια και εργαστήρια εκρηκτικών», είπε.

Ο Ισραηλινός Στρατός αρχίζει να ολοκληρώνει αυτή την εκστρατεία, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποιεί ότι αυτό «δεν ήταν κάτι που γίνεται μια φορά»:

«Αυτήν την στιγμή ολοκληρώνουμε την αποστολή και μπορώ να πω ότι η δράση μας σε ευρεία κλίμακα στη Τζενίν δεν είναι κάτι που γίνεται μία φορά», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σημείο ελέγχου του Σάλεμ, περίπου 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από την Τζενίν.

«Θα συνεχίσουμε [να δραστηριοποιούμαστε] όσο χρειάζεται για να ξεριζώσουμε την τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Τζενίν να επιστρέψει ως εστία τρόμου», πρόσθεσε.

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Αλλά αυτή η σύγκρουση στη Δυτική Όχθη δεν είναι ούτε η μεγαλύτερη παγκόσμια ιστορία αυτή τη στιγμή.

Για μένα, η πιο σημαντική παγκόσμια ιστορία αυτήν την στιγμή είναι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί προειδοποιούν και οι δύο πως επίκειται επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia:

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια δυνητικά επικίνδυνη επίθεση στο μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει για περισσότερο από ένα χρόνο. Η Ρωσία κατηγόρησε, εν τω μεταξύ, την Ουκρανία πως σχεδιάζει να επιτεθεί στον ίδιο εκτεταμένο πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhia στο Enerhodar, στη νότια Ουκρανία, τις επόμενες δύο ημέρες.

Ήταν μια νευρική βραδιά για τους ανθρώπους σε όλη την Ουκρανία εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, αλλά ειδικά στις πόλεις κοντά στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ζαπορίζια, μόλις λίγα μίλια μακριά, την οποία η Ρωσία δεν κατάφερε ποτέ να καταλάβει.

Ελπίζω να μην υπάρχει αλήθεια σε τίποτα από όλα αυτά.

Αλλά όπου υπάρχει καπνός, συχνά υπάρχει και φωτιά.

Νομίζω πως κάποιος σχεδίαζε κάτι, και εάν πραγματοποιηθεί μια επίθεση θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει μια καταστροφή που «δε θα είναι καν συγκρίσιμη με τη Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι»:

Μια έκρηξη στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια «δε συγκρίνεται καν με τη Χιροσίμα ή το Ναγκασάκι», δήλωσε στη MailOnline ένας ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Μια τέτοια έκρηξη θα ήταν «ένα πολύ πιο τρομακτικό και τεράστιο πυρηνικό ατύχημα που, υπό τις συνθήκες ενός τέτοιου πολέμου, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες», είπε.

Τα καλά νέα είναι ότι ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί τώρα πολύ στενά τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia λόγω όλων των κατηγοριών που πηγαίνουν πέρα ​​δώθε.

Έτσι, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για κάθε πλευρά να βγάλει κάτι.

Ας ελπίσουμε πως δε θα συμβεί μια επίθεση, γιατί αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσίδα γεγονότων που κανείς δε θα μπορούσε να ελέγξει.

Για παράδειγμα, εάν οι Ρώσοι πίστευαν ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στον Πυρηνικό Σταθμό της Ζαπορίζια, μπορεί να απαντήσουν χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών στόχων.

Εάν συμβεί αυτό, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα απαντήσουν χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον στρατιωτικών στόχων της Ρωσίας.

Και τότε θα ήταν απλώς θέμα χρόνου να φτάσουμε σε έναν πλήρη πυρηνικό πόλεμο.

Ήδη, ένας εξέχων Ρώσος ηγέτης προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ «θα είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες» εάν καταστραφεί ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia:

«Ο στόχος είναι τερατώδης: να χρησιμοποιήσουμε μια πυρηνική τρομοκρατική επίθεση για να κατηγορήσουμε τη Ρωσία και να αναγκάσουμε τη συλλογική Δύση να εμπλακεί άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Λεονίντ Σλούτσκι, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Ο Slutsky είπε ότι οι εντάσεις αυξάνονται γύρω από το εργοστάσιο της Zaporizhzhia, καθώς αφορά επίσης «τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Και σε μια αραιά καλυμμένη προειδοποίηση, πρόσθεσε: «Οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον έχουν κάθε πιθανότητα να είναι μεταξύ των χορηγών πυρηνικών τρομοκρατών και θα είναι υπεύθυνες για τις συνέπειες της ανατίναξης» του εργοστασίου.

Αυτό είναι απίστευτα σοβαρό.

Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα ότι κάτι από αυτά συμβαίνει.

Μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπήρξαν 10 μαζικοί πυροβολισμοί στη χώρα μας τις τελευταίες δύο ημέρες:

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 10 μαζικοί πυροβολισμοί στις 4 και 5 Ιουλίου, σύμφωνα με την GVA. Πολλές από τις πληροφορίες για κάθε πυροβολισμό είναι προκαταρκτικές και οι λεπτομέρειες – για τον αριθμό ή τη φύση των τραυματισμών, για παράδειγμα – θα μπορούσαν να αλλάξουν καθώς η αστυνομία ερευνά.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί έχουν γίνει τόσο συνηθισμένοι που ο καθένας μετά βίας κάνει ένα χτύπημα στις ειδήσεις πριν συμβεί το επόμενο.

Και είναι απλώς θέμα χρόνου να ξεσπάσουν και εδώ οι ταραχές που βλέπουμε στη Γαλλία.

Είμαστε ένα έθνος που βρίσκεται σε μια πολύ προχωρημένη κατάσταση παρακμής και οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εντελώς απροετοίμαστοι για αυτό που έρχεται.

Το χάος που εξαπολύεται αυτήν την στιγμή σε όλο τον κόσμο είναι απλώς μια μικρή προεπισκόπηση της μεγάλης καταιγίδας που βρίσκεται μπροστά.

Θα σας παροτρύνω λοιπόν να βάλετε τα πράγματα σε τάξη όσο ακόμα μπορείτε, επειδή ο ρυθμός της παγκόσμιας αλλαγής έχει επιταχυνθεί σε μια ταχύτητα που κόβει την ανάσα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail