Ο εθισμός της Δύσης στο χρέος θα μπορούσε να προκαλέσει νέα παγκόσμια οικονομική κρίση-Πούτιν

Sputnik / Aleksandr Kazakov
Freepen.gr - Η ανεξέλεγκτη συσσώρευση χρέους από τις δυτικές χώρες αυξάνει τον κίνδυνο μιας νέας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, προειδοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη.

Απευθυνόμενος σε μια εικονική Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Μόσχα, ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε σε παγκόσμιες απειλές που θα μπορούσαν να αυξήσουν το "δυναμικό σύγκρουσης" στο εγγύς μέλλον.

"Οι κίνδυνοι μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης αυξάνονται στο πλαίσιο της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες, της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και της αυξανόμενης φτώχειας σε όλο τον κόσμο και της επιδείνωσης της επισιτιστικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας", δήλωσε ο Πούτιν.

Τόνισε πως κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα είναι "πολύπλοκο και ποικίλο με τον δικό του τρόπο", αλλά ότι όταν συνδυάζονται, έχουν τροφοδοτούν εντάσεις σε όλο τον κόσμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail