Η Τουρκία ελπίζει ότι η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα θα παραταθεί

φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία
Freepen.gr -
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει πως η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα θα παραταθεί πέρα ​​από τις 17 Ιουλίου.

"Πραγματοποιήσαμε μια σημαντική συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι. Από κοινού με τον ΟΗΕ, συμφωνήθηκε η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας. Στο πλαίσιο αυτής, 33 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων έχουν σταλεί σε χώρες που έχουν ανάγκη. Θέλουμε η πρωτοβουλία για τα σιτηρά να παραταθεί», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη μετά τις συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ερντογάν είπε ότι ελπίζει πως η συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα θα παραταθεί κατά τουλάχιστον τρεις μήνες, αλλά είπε ότι μια καλύτερη επιλογή θα ήταν να διαρκέσει για δύο ακόμη χρόνια.

"Ελπίζω πως η συμφωνία για τον διάδρομο σιτηρών θα παραταθεί ξανά, πέρα ​​από τις 17 Ιουλίου. Αναμένουμε ότι θα παραταθεί τουλάχιστον για τρεις μήνες, αλλά ευνοούμε την παράτασή της κατά δύο χρόνια", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail