Η Πολωνία θέλει να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ

Η Πολωνία θέλει να φιλοξενήσει αμερικανικά πυρηνικά όπλα ως απάντηση στην ανάπτυξη ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, δήλωσε την Παρασκευή ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

"Σε σχέση με το γεγονός ότι η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία... όλοι κάνουμε έκκληση σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Nuclear Sharing", είπε ο Morawiecki στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 25 Μαρτίου ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να τοποθετήσουν τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας στη Λευκορωσία, κάτι που δεν παραβιάζει τις δεσμεύσεις της Ρωσίας για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων. Στις 2 Απριλίου, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόφ δήλωσε ότι τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία θα τοποθετηθούν πιο κοντά στα δυτικά σύνορα της Ένωσης Κρατών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail