ΝΙΚΗ: Μυστική διπλωματία της ΝΔ στο ΝΑΤΟ εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων;

Ανακοίνωση: Την τελευταία εβδομάδα προβάλλεται ευρέως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πρόταση των ΗΠΑ που προβλέπει διπλή ονομασία για τα Στενά, κατά παράβαση των προβλέψεων της Συνθήκης του Μοντραί (Ιούλιος 1936) και απαλοιφή της ονομασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στους περιοχικούς χάρτες του ΝΑΤΟ, προκειμένου αυτή να περιγράφεται με «συντεταγμένες».

Η πρακτική αυτή προσανατολίζεται στην ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού λαού για νέες παραχωρήσεις και πριν την επερχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, την 11η-12η Ιουλίου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό -και με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες- η Ελλάδα σε επίπεδο Μόνιμης Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, υπό τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΞ, έχει αποδεχθεί, σιωπηρά, την πρόταση μετονομασίας (ή χρήσεως διπλής ονομασίας) των Στενών Δαρδανελλίων και Βοσπόρου, σε «Τουρκικά Στενά» (Turkish Straits), γεγονός το οποίο η ελληνική εξωτερική πολιτική απέτρεπε επί δεκαετίες. Επιπλέον, φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί την μη αναφορά της Κύπρου ως χώρας σε ασκήσεις ΝΑΤΟ, αλλά την αναφορά της μόνο με «συνταγμένες». Και οι δύο πιθανολογούμενες αποφάσεις, εάν ευσταθούν, δύνανται να αναιρεθούν μόνο με παρέμβαση του Πρωθυπουργού (veto) πριν την Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών ΝΑΤΟ.

Τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι πρώτον, ότι αποδοχή διπλής ονομασίας για τα «Στενά» θα οδηγήσει στην ακύρωση κατ’ ουσίαν της Συνθήκης του Μοντραί. Δεύτερον, η μη αναγραφή της Κύπρου ως χώρας, την μετατρέπει σε απλό «χώρο», ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω παραχωρήσεις σε θέματα ΑΟΖ, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο και στο χώρο μεταξύ Κρήτης-Κύπρου.

Κατά την μακρά προεκλογική περίοδο δεν υπήρξε για τα παραπάνω θέματα, καμία ενημέρωση ή προεκλογική δέσμευση, από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, έναντι του ελληνικού λαού, του οποίου το ενδιαφέρον κατευθύνεται έντεχνα και επιτήδεια σε ανούσια εκλογικά και μετεκλογικά πολιτικά πυροτεχνήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ΝΙΚΗ θεωρεί ότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα αυτά, την αποκλειστική ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς απέκρυψε από τον ελληνικό λαό προεκλογικά, την εξέλιξη των υπόψη θεμάτων στο ΝΑΤΟ, και καλεί τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να λάβει, έστω και την τελευταία στιγμή, όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να προστατευθούν τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail