Στη βάρδια του επιτελικού έκατσαν πολλές πυρκαγιές που κατέκαψαν δάση

Το ξαναείπα και πριν μερικές ημέρες ότι στη βάρδια του επιτελικού έκατσαν πολλές πυρκαγιές που κατέκαψαν δάση που δεν είχαν καεί εδώ και έναν αιώνα, αλλά κάηκαν όλως τυχαίως με το επιτελικό Κράτος και τους επιτελικούς της πολιτικής προστασίας, της κλιματικής αλλαγής και των τεχνοκρατών με τα άριστα βιογραφικά. Το οποίο σημαίνει ότι μάλλον αυτά τα επιτελικά είναι μία μπαρούφα και μισή όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα. Ακούγονται όμως ωραία στα αυτιά του κόσμου και πάει και ψηφίζει 41τακατό επιτελικότητα και μετά τρέχει να μην καεί. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Τα δάση μας είναι δημόσιος πλούτος. Όπως μας πήραν τον ιδιωτικό πλούτο, όπως μας πήραν τη δημόσια περιουσία, μας παίρνουν και τα δάση μας και τις φυσικές ομορφιές της ελληνικής φύσης. Θα μείνουν τα βουνά και οι ραχούλες κουρούπα και θα πηγαίνει ο τουρίστας αλλού. Τι να δει εδώ άλλωστε; Την ανεμογεννήτρια; 

Για τους κατοίκους δεν υπάρχει θέμα. Μπορούν να ψοφήσουν από τους καύσωνες, διότι το κλίμα δεν αλλάζει όσο γρήγορα θα θέλαμε για να στηρίξουμε το αφήγημα, αλλά καίγοντας το σύμπαν θα αλλάξει μια ώρα αρχύτερα και θα ευχαριστηθούμε καύσωνες και θα πουν και οι επιτελικοί "ορίστε σας τα λέγαμε, να η αύξηση της θερμοκρασίας". Παραλείποντας φυσικά να το συνδέσουν με τα καμμένα. 

Κάθε χρόνο του καίγονται παρθένα δάση. Μα κάθε χρόνο έχει μεγάλες πυρκαγιές και δεν έχουν κάνει τίποτα για να έχουν πρόληψη και καλό σχέδιο. Συμβαίνουν γιατί απλά είναι ανίκανοι. Φίλοι μου έλεγαν ότι στην Οινόη δεν πετούσαν αεροπλάνα καθόλου. Θέριεψε η φωτιά, έκαψε το σύμπαν. Αυτοί νομίζουν ότι το 112 σβήνει φωτιές. 

Χτες η Εύβοια, η Πάρνηθα, τα Γεράνεια, σήμερα η Ρόδος. Στάχτη εκατομμύρια στρέμματα παρθένου δάσους που δεν είχε καεί για πόσα χρόνια και κάηκε με τους επιτελικούς.
Στάχτη και μπούρμπερη όλα. 

Μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Δεν θα μείνει τίποτα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail